از اخلاق پژوهی تا زیبایی شناسی به قلم کاوه بهبهانی مننتشر شد
به گزارش وبلاگ مهدی، به گزارش خبرنگار خبرنگاران در شیراز، در معرفی کتاب می خوانیم: مجنون ماجرای کیرکگور و داستان تراژیک الیوت نشان می دهند گویی همین که کسی فقط حقایق سرد دنیا را تکرار کند، بی آنکه بداند کدام حقیقت کی و کجا اهمیت دارد خود نشانه جنون است.
این جنون البته جنون فردی است. اما چه روزگار تیره و تاری می گردد اگر جوامع بشری به چنین دیوانگی دچار شوند. این همان زیست جنون آمیزی است که علم زدگی خام عصر مدرن شانه به شانه منفعت اندیشی و خودمداری در جامعه اقتصادزده آدمی را به آن فرا می خواند. رمان مشهور چارلز دیکنز، روزگار سخت، چنین زندگی جنون آمیزی را در قالب شخصیت توماس گرادگریند به تصویر می کشد: مدیر سخت گیر مدرسه ای که صرفا از علم و منطق و واقعیت (فکت، واژه ای که مدام ورد زبان اوست) و حساب و کتاب عاقلانه سخن می گوید و از خیال پردازی و عواطف و ارزش ها بیزار است و کارگرها را استثمار می نماید و نیز در معادن از نوجوان ها سوءاستفاده می نماید و از منطق سرمایه محور بی رحمانه خود برای توجیه رفتار ظالمانه اش بهره می برد.
بعلاوه همین نگاه روح حاکم بر شهر را می سازد؛ شهر داستانی صنعت زده کوک تاون که دیکنز درباره آن چنین می نویسد: شهری با آجرهای سرخ رنگ، یا با آجرهایی که اگر دود و خاکستر مجال داده بود قرار بود سرخ رنگ باشند. ولی این شهر، مثل صورت بزک شده یک وحشی، عملا به رنگ سرخ و سیاه غیرطبیعی بود. روزگار سخت، زیستن در روزگار فراگیری افول ارزش هاست. روزگاری که تنها غایت، منفعت شخصی است. روزگاری که در آن نیک و بد علی السویه اند و واقعیتی خوب یا بد نیست، یعنی زیستن در عصر جنون آمیز نهیلیسم ارزشی.
از این نویسنده و مترجم شیرازی کتاب فلسفه نیچه از همین نشر به بازار کتاب آمد و کتاب دیگری با نام برهان اتاق چینی از مجموعه دانشنامه فلسفه استنفورد(2) نوشته دیوید کول ترجمه شده است که انتشارات طه ارایه کرد.
به گزارش ایبنا؛ کتاب از اخلاق پژوهی تا زیبایی شناسی از سوی انتشارات طرح نو در 482 صفحه به بهای 295 هزار تومان منتشر شد.
منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران