خبرنگاران موزه میراث روستایی گیلان آماده پذیرایی از میهمانان نوروزی می گردد
به گزارش وبلاگ مهدی، رشت - خبرنگاران - مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان اعلام کرد: ترمیم و مرمت فضاهای جانبی موزه میراث روستایی شروع شده و این فضا که زندگی یکصد سال گذشته روستائیان استان را در فضایی مملو از موسیقی و آئین های محلی به نمایش می گذارد، آماده میزبانی از گردشگران نوروزی می گردد.
موزه میراث روستایی گیلان ـ مکانی برای نمایش خویشاوندی انسان و طبیعت و یادگاری از روستائیان نیک اندیش گیلانی، پس از پشت سر گذاردن هجوم برف و بوران و زلزله، سازه های اصلیش پایدار ماند و این بار پس از مرمت زمستانی میزبان گردشگرانی می گردد که سرور جشن ها و آئین های بومی را در فضایی روستایی به یادگار از یک قرن پیش، جست وجو گر هستند.
موزه میراث روستایی گیلان با 36 سازه در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
اکو موزه میراث روستایی گیلان اولین موزه از این نوع در کشور است که در زمینی به مساحت حدود 263 هکتار در پارک جنگلی سراوان، واقع در کیلومتر 18 جاده رشت - تهران، زندگی یکصد سال گذشته روستاییان گیلان را در 9 فاز به نمایش گذاشته است.
شهرود امیر انتخابی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار وبلاگ مهدی اضافه کرد: موزه میراث روستایی گیلان یکی از پر بازدیدترین جاذبه های گردشگری استان است و انتشار بعضی اخبار نادرست از آسیب به سازه های اصلی این اکوموزه زمینه نگرانی مردم و گردشگران را فراهم آورده بود؛ این در حالی است که 33 بنای اصلی سالم هستند و طبق روال همه ساله مرمت و آماده سازی این اکوموزه شروع شده و برای پذیرایی گردشگران در نوروز 99 آماده می گردد.
وی گفت: پس از بارش سنگین برف در گیلان هیچ یک از بناهای ثبت شده استان دچار آسیب نشده است ولی این موضوع بدان معنا نیست که اقدامات پیشگیرانه به منظور جلوگیری از آسیب و تخریب صورت نگیرد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان یادآور شد : تعداد آثار ثبتی در فهرست ملی کشور از یک هزار و 141 اثر طی 9 ماه نخست سال جاری به یک هزار و 173 اثر ارتقاء پیدا کرد؛ 60 اثر تاریخی منقول و غیرمنقول، طبیعی و ناملموس در 9 ماهه سال جاری در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
امیرانتخابی اضافه کرد: آثار شامل آئین گترا گیشه بری، شیوه پخت تیان حلوا خشکبیجار، شیوه تهیه کال کباب، بازی مرغانه جنگ، الکاوه بازه، شیوه پخت پنیر برشته، شیوه پخت باقلاواویج (گل در چمن)، شیوه پخت بادمجان شکم پر، شیوه پخت سنتی خورش ترش واش، شیوه پخت سنتی سیاه پلو (سیاه پلا، پلاسر قوام، سبله مات) لنگرود، مهارت سنتی نوغان داری و ابریشم کشی و مهارت سنتی جوراب بافی گیلان است.
36 اثر اکو موزه میراث روستایی گیلان در سه مرحله به سالهای 88، 86 و 90 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است؛ 21 مورد از آثار یادشده خانه اصلی و بقیه شامل مسجد، کندوج(انبار برنج)، کوره زغال، کارگاه آهنگری و چایخانه است؛ 11 اثر در سال 90 به ثبت رسیده که در میان آنها یک انبار برنج 150ساله نیز قرار گرفته است که به گویش گیلکی کندوج (به ضم کاف) نام دارد.
گیلان سرزمینی است که رنگها در طبیعت شالی و دریا، جنگل و باران به گونه ای نقش شده اند که دیگر نامش با گردشگری در آمیخته و مردمانش نیز بدین وصف به میهمان نوازی آشنا و تاریخ و فرهنگش خبر از قرنها پیش دارند.
موزه میراث روستایی گیلان زندگی بیش از یک قرن نیاکان روستایی این سرزمین را در محیطی جنگل گون به نمایش گذارده و هر بار گردشگران بیشتری به لحظه ای حلاوت دعوت می شوند.
امید که دانش نانوشته معماری روستایی گیلان علاوه بر حظ روح در ارتقای دانش بومی معماری نیز مثمر باشد.
منبع: ایرنا