این حسگر را ببلعید تا گزارش های زنده در خصوص سطح گلوکز روده به شما بدهد
به گزارش وبلاگ مهدی، سطح گلوکز روده شاخص اصلی سلامت کلی دستگاه گوارش است و روش فعلی میزان گیری آن شامل قرار دادن کاتتر در گلوی بیمار است. با این حال، به زودی، یک قرص هوشمند قابل بلعیدن می تواند این کار را بسیار ساده تر انجام بدهد.
این قرص که در حال حاضر در دانشگاه کالیفرنیا-سن دیگو در حال توسعه است، اساساً یک حسگر زیستی و سلول سوخت زیستی ترکیبی است که در یک پوسته پلیمری چاپ شده سه بعدی واقع شده است. پس از بلعیدن آن، به طور مداوم سطح گلوکز را در روده کوچک مقدار گیری می نماید، به علاوه از همان گلوکز به عنوان سوخت استفاده می نماید.
در فواصل زمانی تعیین، این قرص اطلاعات خود را به صورت بی سیم با استفاده از یک تکنیک کم مصرف به نام ارتباط مغناطیسی بدن انسان منتقل می نماید. پالس های مغناطیسی بسیار کم توان به وسیله بافت بدن به یک دستگاه مجهز به سیم پیچ گیرنده که در قسمت بیرونی بدن پوشیده می گردد، منتقل شناسایی و رمزگشایی می گردد.
در آزمایش هایی که روی خوک ها - که دستگاه گوارشی مشابه انسان دارند - انجام شد، این قرص با موفقیت سطح گلوکز را در روده کوچک به مدت 14 ساعت کنترل کرد. در آن دوره، ب، داده های زنده را هر پنج ثانیه به مدت دو تا پنج ساعت ارسال می کرد. در نهایت کپسول با مدفوع دفع شد.
قبل از استفاده از قرص روی انسان، باید کمی کوچکتر گردد - در حال حاضر 2.6 سانتی متر طول و 9 میلی متر عرض (1 در 0.4 اینچ) دارد. برنامه ها بعلاوه احتیاج به اضافه شدن سنسور های بیشتری دارند.
ارنستو د لاپاز آندرس، دانشجوی فارغ التحصیل نانومهندسی و محقق این طرح می گوید: با توجه به اینکه دستگاه گوارش دارای تغییرات دینامیکی pH، دما و غلظت اکسیژن است، کار آینده ادغام روش های حسی اضافی را برای شرح این تفاوت ها است.
جالب است که دانشمندان دانشگاه RMIT استرالیا قبلاً یک قرص روده هوشمند برای خود ساخته اند که داده ها را در خصوص سطح گاز روده مقدار گیری و انتقال می دهد.
این مقاله اخیراً در مجله Nature Communications منتشر شده.
منبع: یک پزشک