این قارچ خطرناک واقعا انسان را زامبی می کند!
به گزارش وبلاگ مهدی، قارچ ها در گرما در حال جهش هستند و حداقل یکی از گونه ها به لطف تغییرات آب و هوایی توانایی آلوده کردن مردم را به دست آورده است.
امروزه بحث مریضی و ویروسی که انسان را مبتلا و در کنترل خود قرار دهد بسیار داغ است. مخصوص در مدتی که سریال The Last Of Us منتشر شد. این سریال نه تنها در دنیای سینما توانسته موجی را ایجاد کند، بلکه توانسته در زمینه علمی هم تلنگی در زمینه پزشکی به انسان ها وارد کرد و این شک را که آیا امکان دارد انسان به نوعی ویروس، باکتری و یا قارچ مبتلا شود و تهد کنترل آن قرار بگیرد را بوجود آورده؛ به زبان عامیانه تر آیا انسان به زامبی تبدیل می شود؟
این گمانه وجود دارد که دمای بدن انسان و مواد شیمیایی مغز ممکن است موانع غیرقابل نفوذی برای زامبی سازی قارچ ها در انسان باشد.
در قسمت های اولیه این سریال، فرضیه ای به وجود آمد که نوعی قارچ وجود دارد که میزبان خود را به جای کشتن کنترل می کنند. در دنیای واقعی مثال هایی از این قبیل قارچ ها وجود دارند که مورچه ها را به زامبی های زنده تبدیل می کنند و مغز حشرات را با مواد توهم زا پر کرده و آنها را عروسک گردانی می کنند. دمای بدن انسان، آن را عاری از قارچ نگه می دارد، اما اگر دنیا کمی گرم تر شود، ممکن است این زمینه برای قارچ ها فراهم شود. پیش بینی می کنند که با بالا رفتن ترموستات، قارچی که حشرات را ربوده است، می تواند ژنی را جهش دهد که به آن اجازه می دهد در مغز انسان نفوذ کند و کنترل فکر را در دست بگیرد.
در ادامه به برخی از واقعیت های این موضوع خواهیم پرداخت.
آیا گرم شدن هوا باعث جهش و عفونی شدن قارچ ها شده است؟
تغییرات آب و هوایی قبلاً به یک قارچ کمک کرده است تا انسان را مبتلا کند. محققان بر این باورند که پرندگان و پستانداران برای آن که دچار چنین عفونت هایی نشوند، روند تکامل آن ها به سمت می روند که خون گرم تر بشوند.
بیشتر گونه های قارچی به سادگی نمی توانند در دمای بدن انسان که 37 درجه سانتیگراد است، تولید مثل کنند. کاسادوال، میکروبیولوژیست می گوید: با گرم شدن دنیا این گونه ها یا باید بمیرند یا سازگار شوند. این موضوع احتمال را افزایش می دهد که قارچ هایی که اکنون حشرات یا خزندگان را آلوده می کنند می توانند در دمای نزدیک تر به دمای بدن انسان رشد کنند. او اضافه کرد که سازگاری احتمالی قارچ ها با گرمای بالاتر آب و هوا و دمای بدن انسان که خنک خواهد بود نسبت محیط، می تواند در مسیر برخورد قرار برای این زمینه قرار بگیرد.
او و همکارانش شواهدی از یک آزمایش این چنینی را ارائه کردند. تغییرات آب و هوایی ممکن است به قارچ کشنده ای به نام Candida auris اجازه دهد تا با دمای بدن انسان سازگار شود. نسخه ای از این قارچ که می توانست انسان ها را به طور مستقل آلوده کند، از سال 2012 تا 2015 در سه قاره ظاهر شد. این محقق می گوید:این چیزها به طور هم زمان به وجود آمدند. برخی افراد استدلال می کنند که سیاره به میزان ای گرم نشده است که قارچ ها را مشکل ساز کند. اما شما باید به تمام روزهای بسیار گرم که تغییرات آب و هوایی را همراه خود خواهد داشت، نیز فکر کنید. درست است که با گرما برخی از قارچ ها می میرند اما برخی از این قارچ ها دارای جهش هایی هستند که به آن ها در کنترل گرما کمک می کند و آن ها را زنده نگه می دارد. بچه ها آنها ممکن است که قادر به زنده ماندن در گرما باشند تا زمانی که دمای بدن انسان برای آن ها چالشی بزرگ نباشد. این محقق بر این باور است که قارچ هایی که افراد را مبتلا می کنند معمولاً نسبت به میزبان خود حساس نیستند. آنها در خاک و حتی اگر فرصت پیدا کنند در افراد، حیوانات خانگی یا سایر حیوانات رشد می کنند. دلیل اینکه قارچ ها بیشتر مردم را مبتلا نمی کنند این است که دنیا بسیار سردتر از ما انسان ها است و آن ها به ما نیازی ندارند.
آیا گاز گرفتیگی باعث تکسیر آن خواهد شد؟
در قسمت دوم The Last of Us نشان می دهد که قارچ های زامبی ساز ابتدا از طریق افرادی که آرد آلوده می خورند پخش می شوند. در زندگی واقعی، بیشتر عفونت های انسان از تنفس موارد درون هاگ ها ایجاد می شود. اما محققان می گوید این امکان وجود دارد که افراد با خوردن هاگ یا گازگرفتگی آلوده شوند.
Cryptococcus deneoformans که قبلاً انسان ها را آلوده می کند (اگرچه زامبی ساز نیست) زمانی که در دمای بدن انسان رشد کرد، نسبت به برخی از داروهای ضد قارچ مقاوم شد. این مقاومت زمانی ایجاد شد که تکه های متحرک DNA به نام ترانسپوزون ها (اغلب به نام ژن های پرشی معروف هستند) به چند ژن مورد نیاز برای عملکرد ضد قارچ ها نفوذ پیدا کردند. در یک مطالعه، C. deneoformans را در دمای 30 درجه سانتیگراد یا 37 درجه سانتیگراد به مدت 800 نسل رشد دادند که برای تشخیص تغییرات متعدد در DNA آن ها درجه مناسبی بود. قارچ ها مسئله ای برای رشد در دمای ملایم 30 درجه سانتیگراد نداشتند. این همان دمایی است که محققان معمولاً قارچ ها را در آزمایشگاه پرورش می دهند. اما رشد آنها در دمای بالاتر کند شد، که نشان می دهد که قارچ ها تحت استرس گرما قرار دارند. اما با این حال محققان هنوز نمی دانند که راز ترانسپوزون چه تأثیری بر توانایی قارچ ها در آلوده کردن افراد، ایجاد بیماری یا مقاومت در برابر داروهای ضد قارچ دارد.
این را هم باید خاطر نشان کرد که قارچ ها در گرما در حال جهش هستند و حداقل یکی از گونه ها به لطف تغییرات آب و هوایی توانایی آلوده کردن مردم را به دست آورده است. همچنین به لطف گرم شدن دنیا، سایر قارچ هایی که مردم را مبتلا می کنند نسبت به دهه های 1950 و 1960 توسعه پیدا کرده اند.
مغز انسان ممکن است در برابر زامبی سازی مقاومت کند.
محققانی قارچ Ophiocordyceps را به عنوان الگوی تهدید قارچی مورد مطالعه قرار داده اند. آن ها بر این باور هستند که این قارچ ها مورچه ها را آلوده می کنند و حشرات را با ترکیبی از مواد شیمیایی پر می کنند که مورچه ها را با استفاده از همه مواد هدایت می کند. پس از قرار گرفتن در موقعیت مناسب، مورچه ها توانایی خود را از دست داده و مواد شیمیایی ماهیچه های فک را در جای خود قفل می کنند. برخلاف بیشتر زامبی های خیالی، مورچه ها در طول این فرآیند زنده هستند.
محققان بر این باورند که بسکمک از مردم این تصور غلط را دارند که ما روی مورچه های مرده کار می کنیم. قارچ ها در هنگامی که مورچه در حال تغزیه از آن است، کاری با آن ندارد اما در نهایت مورچه می میرد. سپس قارچی از جسد بلند می شود و هاگ ها را روی زمین می ریزد، جایی که مورچه های دیگر ممکن است آلوده شوند. دانشمندان معتقد هستند که قارچ که در آلوده کردن مورچه ها تخصص دارد و نمی تواند سیستم ایمنی بدن انسان را پشت سر بگذارند. حتی اگر قارچ ها برای مقاومت در برابر دمای بدن انسان و حملات سیستم ایمنی بدن تکامل یابند، آن ها احتمالاً نمی توانند فکر ما را کنترل کنند. برای قارچ ها میلیون ها سال زمان گذشته تا بتوانند خود را ارتقاع بدهند و بدن مورچه را کنترل کنند.
انسان قدرت درمان را در اختیار دارد
برای انسان ها داروهای ضد قارچ وجود دارد و بسکمک از عفونت های قارچی را درمان می کنند، اگرچه ممکن است برخی از عفونت ها همچنان ادامه داشته باشد. برخی از آنها که به مغز نسبت پیدا می کنند، ممکن است پاکسازی دشوارتری داشته باشند. برخی از قارچ ها همچنین در حال تحول در برابر داروها هستند و سعی می کنند نسبت به داروها مقاوم تر شوند.
دانشمندان امیدوارند که در خصوص عفونت های قارچی توجه بیشتری شوند تا برای جلوگیری از آن ها اقداماتی انجام شود.
منبع: خبرآنلاین
منبع: فرادید