پنج گیاه سودمند برای سلامتی

به گزارش وبلاگ مهدی، مخلوطی از دو مسهل به نام های کاسکارا و سنا، همراه با کمی گنه گنه به خاطر طعم آن و انغوزه به دلیل بویش، معجون خوبی پدید می آورد که همان فرمول کپسول گیاهی سرما خوردگی است. اما در این که آیا داروهای گیاهی مؤثر هستند

پنج گیاه سودمند برای سلامتی

ترجمه: حمید وثیق زاده انصاری

منبع: راسخون

مخلوطی از دو مسهل به نام های کاسکارا و سنا، همراه با کمی گنه گنه به خاطر طعم آن و انغوزه به علت بویش، معجون خوبی پدید می آورد که همان فرمول کپسول گیاهی سرما خوردگی است. اما در این که آیا داروهای گیاهی مؤثر هستند با نه، نمی توان مطمئن بود. مسلّم آن است که به هر حال مشتریان داروهای گیاهی پی برده اند که کارهایی در حال انجام گرفتن است. وارنر تایلر به نام کارشناس داروهای طبیعی، مخالف مسهل های گیاهی دم کرده خانگی است و در این زمینه گمان دارد که سالم تر آن است که به میزان گیریهای دقیق فراورده های تجارتی اطمینان کنیم (که بسکمک از آن ها مواد گیاهی دارند).

اما تردیدی نباید داشت که علم در راهی است که پی ببرد کدام گیاه اثر می کند و کدام بی زیان است و بنا بر این فرصت برای داروهای گیاهی بی زیان و سالم و مؤثر افزایش یافته است.

در بهره گیری از داروهای گیاهی، نکته اساسی، استفاده از عقل سلیم است. یعنی باید پیش از هر چیز توجه کرد که پاره ای از گیاهان - حتی چند تایی که از معروفیت خاصی در فرهنگ عامیانه برخوردار هستند - خطرناک هستند. بنا بر این باید تنها گیاهانی را به کار برد که بنا به دلایل کافی علمی بی زیان تشخیص داده شده اند، مانند چند گیاهی که در این مقاله بر شمرده شده اند. اگر بیماری خطیر یا ناراحتی های جدی دارید، پیش از رو آردن به هر گیاه به سراغ پزشک و درمان استاندارد بروید.

در ضمنً، هرگز گیاهان برای درمان نوزادان و بچه ها توصیه نمی شود. نمی توان اثر گیاه را بر بدن ظریفی که هنوز سوخت و ساز کاملی ندارد پیش بینی کرد و در پاره ای از موارد، گیاهانی که برای بزرگ سالان بی خطر هستند برای خرد سالان خطر آشکار دارند. مثلاً عصاره نعنا (مانتول) می تواند نوزادان را خفه کند.

نکته دیگری که باید در نظر داشت این است که گیاهان، معیار ندارند، یعنی مثلاً می توان از ده جای گوناگون گیاه واحدی که خریده می شود هر بار چیزی کاملاً متفاوت به دست آورد. تحلیلی که چندین سال پیش در مجله پزشکی Lancet منتشر شد نشان داد که در یکی از فعالیت های تجارتی نوعی مینا، اصلاً از آن گیاه چیزی وجود نداشت.

اکنون می پردازیم به شرح نکته هایی علمی مربوط به چند گیاه و چگونگی بهره گیری از آن ها و موارد منع آن ها. به نظر می رسد این گیاهان نمونه های داروهای طبیعی بی زیان و بهترین نوع درمان گیاهی باشند (به شرط آن که درست به کار فرایند).

بابونه: این گیاه که سر دسته داروهای گیاهی است در تاج گل سفیدش روغن های فرّار قوی دارد که به نظر می رسد از دو راه اثر می کنند: نخست تسکین انقباض های شدید ماهیچه های صاف و در نتیجه جلو گیری از دل پیچه معده و درد قاعدگی، دوم با اثر ملایم کننده و تسکین دهنده ای که دارد (به صورت مرهم موضعی) ممکن است آماس بافت ها و زخم های کوچک و ضایعات خفیف پوست را که از مایعات ظرف شویی پدید می آیند تخفیف دهد. احتیاط: بابونه نوعی علف هرز از خانواده گل مروارید است که امکان دارد به آن حساسیت داشته باشید. بنا بر این، رعایت احتیاط ایجاب می کند که اگر به علوفه حساسیت داشته باشید از بابونه بپرهیزید. حتی اگر هرگز به علف هرز حساسیت نداشته اید، بروز هر گونه نشانه کهیر و تب علوفه یا آسم مستلزم دوری از این دارو است.

روش های درمانی:برای دل درد معدی یا ناراحتی های قاعدگی، دم کرده بسیار غلیظ یک تا دو قاشق چای خوری تاج گل خشک شده و گَرد شده را بنوشید. این میزان برای یک فنجان و مدت دم کردن ده تا پانزده دقیقه است. این میزان را می توان سه تا چهار بار در روز نوشید. همین میزان را سه دقیقه برای زخم دهان مضمضه کنید. تاج گل را مستقیماً روی پوست تحریک شده قرار دهید.

قره قات: بسکمک عقیده دارند که انواع قره قات به تخفیف عفونت های مجرار ادرار کمک می کنند. هنوز مبنای علمی این عقیده در دست نیست، ولی به نظر می رسد که این میوه نمی تواند آسیب برساند و شاید مفید باشد. اما پندار عامیانه دایر بر این که شیره ترش قره قات ادرار را به محیطی زهر آگین برای باکتری ها تبدیل می کند غلط از آب در آمده است. پژوهش هایی که در گرد هم آیی دانشگاه تافتس گزارش شد نشان می دهند که انواع قره قات جلوی چسبیدن باکتری ها را به دیواره مثانه می گیرند. در نتیجه، مهاجمان با هر بار دفع ادرار به خارج رانده می شوند.

روش های درمانی: به منظور پیش گیری از عفونت های ادراری توصیه می شود که روزی صد گرم آب قره قات بنوشید. اگر مبتلا به عفونت ادراری شُدید، هر روز یک لیوان بزرگ تا یک لیتر از آن بیاشامید.

سیر: این گونه به نظر می رسد که فایده سیر از همه گیاهانی که برای این مقاله انتخاب شده اند بیش تر باشد. در بررسی های مربوط به انسان به نظر می رسد سیر میزان بالای کولسترول را کاهش می دهد. از آن جا که سیر خون را رقیق می کند، ممکن است جلوی بسته شدن شریان ها را بگیرد. هم چنین به نظر می رسد سیر مانند آنتی بیوتیک ملایم و کمک هاضمه عمل کند. و هم در افواه قرینه هایی هست دال بر این که مشتاقان سیر کم تر دچار سرطان معده و روده می شوند. تنها عیب سیر بوی آن است که شستن دهان چاره اش را نمی کند. حتی قرار دادن سیر در پوشش کپسولی تأثیری ندارد، زیرا هنگامی که روغن های فرّار در معده آزاد شدند، راه خود را به خلل و فرج دستگاه گوارش پیدا می کنند و در هر صورت بوی زننده ای خواهید داشت.

روش های درمانی: توصیه می شود که سیر به صورت طبیعی آن یا خرد شده در سالاد یا با سوس ماکارونی یا نان سیر دار خورده شود.

زنجبیل: هنگامی که دچار ناراحتی های تهوع و تلاطم ناشی از حرکت هستید، زنجبیل می تواند شما را نجات دهد. تهوع تلاطمی (به ویژه در کشتی و هواپیما) هنگامی پیش می آید که مغز انتظار حرکت جلو و عقب یا پهلو به پهلو دارد، ولی چشم ها و گوش ها و اندام ها به مغز گزارش دیگری می دهند: حرکت بالا و پایین و گردشی.

در یک بررسی، زنجبیل در مورد هشتاد جاشوی دانمارکی تازه کار که هیچ وقت سفر دریایی نکرده بودند آزمایش شد. نیمی از آنان کپسول های یک گرمی بدون علامت زنجبیل خوردند و به چهل نفر دیگر کپسول های همانند دارای گرد بی خاصیت داده شد (برای رفع اثر روانی). طی چهار ساعت دریا نوردی، گروهِ زنجبیل خورده کم تر دچار عرق سرد و استفراغ شدند تا گروهی که دارو نما خورده بودند. خوردن زنجبیل باعث خواب آلودگی و تاری دید، یعنی عارضه جانبی عادی همه داروهای ضد تهوع و تلاطم ناشی از حرکت، نمی شود. زنجبیل به تخفیف گاز معده هم کمک می کند و مانع از ترش کردن می شود.

روش های درمانی: یک چهارم قاشق چای خوری گرد زنجبیل را در یک فنجان آب دم کنید. کمی پیش از پرواز یا سفر با کشتی یک فنجان بنوشید و هر چهار ساعت یا هر وقت لازم بود این میزان را تکرار کنید.

نعناع: نعناع از دو راه، دل پیچه معده را تسکین می دهد. ماهیچه های معده را که بر اثر سوء هاضمه درگیر شده اند آرام می کند، و گازهای مزاحم را که در شکم جمع شده اند با باز کردن دهانه بالایی معده آزاد می سازد (به عبارت دیگر باعث باد گلو می شود). بنا بر این اگر استعداد ترش کردن به علت بازگشت اسید معده به مری دارید باید از نعناع چشم بپوشید.

تأثیر نعناع در بررسی های انجام گرفته روی انسان نشان داده شده است. اکنون آزمون روی بافت حیوانی ماهیت دقیق چگونگی تأثیر ماده مؤثر آن را که مانتول نام دارد روشن می سازد. ولی به نظر می رسد دم کرده نعناع به عصاره آن (که کمک بیش تری به گوارش می کند) ترجیح دارد. در ضمنً می توانید دم کرده نعناع را حتی اگر زخم معده دارید مصرف کنید که در واقع در مقایسه با چای و قهوه، نوشیدنی سالم تری است.

روش های درمانی: یک یا دو قاشق برگ نعناع را چند دقیقه در یک فنجان آب داغ بخیسانید و دم کرده را به آرامی بنوشید. این دم کرده را می توان چندین بار در روز نوشید.

منبع: راسخون

به "پنج گیاه سودمند برای سلامتی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "پنج گیاه سودمند برای سلامتی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید