تاثیر تغذیه بر تحصیل

به گزارش وبلاگ مهدی، تغذیه سالم در هر سنی مهم است اما این موضوع برای بچه ها در حال رشد حیاتی تر است، به خصوص اگر در یادگیری دروس مشکل داشته باشند. طبق تحقیقات، آنچه نوجوانان می خورند بر یادگیری آنها تاثیر می گذارد. به گفته دکتر بونی اسپرینگ از دانشگاه تگزاس: صبحانه بیش از دیگر وعده های غذایی موثر است. بچه هایی که همراه صبحانه میزان

تاثیر تغذیه بر تحصیل

تاثیر تغذیه بر تحصیل

تغذیه سالم در هر سنی مهم است اما این موضوع برای بچه ها در حال رشد حیاتی تر است، به خصوص اگر در یادگیری دروس مشکل داشته باشند. طبق تحقیقات، آنچه نوجوانان می خورند بر یادگیری آنها تاثیر می گذارد. به گفته دکتر بونی اسپرینگ از دانشگاه تگزاس: صبحانه بیش از دیگر وعده های غذایی موثر است. بچه هایی که همراه صبحانه مقدار زیادی پروتئین مصرف می نمایند، بیش از آنهایی که غذای غنی از کربوهیدرات مصرف می نمایند در یادگیری دروس پیروز اند.

متاسفانه بیشتر بچه ها پیش از رفتن به مدرسه، به جای مصرف پروتئین، بیشتر غذای حاوی کربوهیدرات و بدون کالری مصرف می نمایند. در عوض هنگام شام غذای پر از پروتئین می خورند که مانع خواب آنها می گردد.

ارتباط تغذیه با هوش بچه ها

هوش و استعداد در رابطه مستقیم با تغذیه فرد است. در بچه ها کم وزن به علت تامین نکردن حداقل احتیاجهای انرژی روزانه کودک، اولین شاخص در کاهش وزن و کاهش رشد قد خودنمایی می نماید. این بدان معناست که سطح سلولی بدن به علت دریافت نکردن مواد غذایی نتوانسته به رشد و تکثیر خود ادامه دهد. تغذیه صحیح نه تنها سبب رشد جسمی و روانی دانش آموزان می گردد بلکه موجب افزایش بهره هوشی آنها هم می گردد. کودکی که از نظر بدنی ضعیف باشد، از نظر ذهنی هم ضعیف خواهد بود و نمی توان انتظار داشت که از مدرسه به طور کامل بهره مند گردد. آنالیز ها نشان داده که در کشورهای در حال توسعه مانند هندوستان بیماری تغذیه ای و به خصوص آن گروه که با کمبود ویتامین های A و C، تیامین، ریبوفلاوین، کلسیم و آهن مرتبط هستند بسیار شایع است.

ارتباط تغذیه و یادگیری

سال هایی که کودک در مدارس ابتدایی می گذراند، از نظر تغذیه ای دوره مهمی است زیرا رشد کودک در این سنین ادامه دارد. اگر چه سرعت رشد آنها کمتر از سال های اولیه زندگی است ولی باید توجه داشت که هر مرحله از رشد متکی به فرایند مرحله قبل بوده و مرحله بعد را تحت تاثیر قرار می دهد. در اصل دانش آموزان به سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده در طول روز احتیاج دارند و باید از کلیه گروه های غذایی شامل شیر، لبنیات، گوشت، حبوبات، سبزی ها و میوه ها و گروه نان و غلات مصرف نمایند و به تعادل و توجه به تنوع غذایی در این سنین توجه گردد. به علت کمبود منابع اقتصادی در کشورهای در حال توسعه، توصیه می گردد که غذای نیمروز مدرسه حداقل یک سوم کالری و یک دوم پروتئین مورد احتیاج کودک را داشته باشد. میان وعده های مناسب و مغذی هم بسیار اهمیت دارد زیرا در ساعات آخر مدرسه بچه ها ممکن است گرسنه شوند و این گرسنگی نشستن سر کلاس را برای آنان غیرقابل تحمل می نماید. وعده غذایی صبحانه نقش موثری در سلامت جسمی و فکری دانش آموزان دارد. در پی ناشتا بودن در طول شب اگر دانش آموز صبحانه نخورد، به علت پایین افتادن قند خون، توانایی لازم را برای یادگیری در مدرسه را نخواهد داشت. هر صبحانه باید حاوی یک لیوان شیر یا 30 گرم پنیر یا یک عدد تخم مرغ به همراه یک لقمه نان باشد. دانش آموزانی که صبحانه کافی نمی خورند، کم دقت، خسته، بی حوصله اند و نمی توانند کمبود انرژی، ویتامین و املاح معدنی را با خوردن وعده های دیگر جبران نمایند بنابراین مادران باید وظیفه خود بدانند که هر روز صبح، صبحانه کودک خود را قبل از اینکه به مدرسه برود آماده نمایند. غذاهای حاوی پروتئین مقدار یادگیری را افزایش می دهند. آنها بعلاوه ابزار لازم برای ارتباط میان سلول های مغز را فراهم می نمایند. از سوی دیگر، کربوهیدرات ها انرژی بخش هستند اما اگر به مقدار زیاد و بدون پروتئین کافی مصرف شوند موجب خواب آلودگی می شوند. کمبود اسید های چرب ضروری موجب آلرژی و مسائل یادگیری شامل کم توجهی و اختلالات بیش فعالی می گردد.

طبیعی تر و سالم تر

امروز به طور معمول 2800 افزودنی به غذاهای آماده اضافه می گردد. بر مبنای تحقیقات که به وسیله اداره کشاورزی آمریکا انجام شد، تقریبا نصف کالری مصرفی روزانه بچه ها از چربی و قند اضافی تامین می گردد و نه از انواع طبیعی آن. غذاهای طبیعی و خانگی برای هر سنی خوب هستند اما برای بچه های در حال رشد بسیار مهم هستند. سعی کنید فریزرتان را با غذاهای طبیعی و حیوانی پر کنید، اگر غذای فرزندتان را چه در خانه و چه برای مدرسه با رژیم غذایی مناسب و متوازن و متنوع درست کنید، موجب می گردد مقدار یادگیری دروس در آنها افزایش یابد.

استرس قندی

تحقیقات اخیر نشان می دهد که قند در مغز استرس ایجاد می نماید. برای مثال نیم ساعت پس از خوردن یک ماده قندی، گلوکز خون بالا می رود. اگرچه ماهیچه ها و دیگر بافت های چربی آن را برای استفاده بعدی ذخیره می نمایند، بافت مغز نمی تواند این کار را انجام دهد. سه ساعت پس از خوردن مواد قندی، گلوکز خون پایین آمده و شروع به آزاد کردن هورمون های استرس زا می نماید. بچه های که دچار اختلال کم توجهی و اختلال بیش فعالی هستند، کمتر قادرند با تاثیرات غذاهای شیرین مقابله نمایند و بنابراین فعالیت فیزیکی شان افزایش می یابد که این فعالیت در اثر پایین آمدن گلوکز خون و کوشش برای به کار انداختن مغز است.

پروتئین

بچه ها پایه ابتدایی (7 تا 11 سال) به پنج وعده پروتئین در روز احتیاج دارند که باید در صبحانه و ناهار مصرف گردد. منابع غذایی پروتئین شامل مرغ، تخم مرغ، ماهی و حبوبات می گردد. رژیم های غذایی گیاهی برای بچه ها توصیه نمی گردد زیرا توازن پروتئین در بدن بدون گوشت مشکل است. بعلاوه بچه ها به اسیدهای چرب اشباع نشده موجود در ماهی احتیاج دارند. این چربی ها اشباع نشده، به خصوص ماهی هایی که در آب های سرد هستند مانند ماهی آزاد به سرعت به سلول های مغز و دیگر اعضای بدن می رسند.

کربوهیدرات

بچه ها پایه ابتدایی روزانه به هفت وعده کربوهیدرات و هر وعده (نصف فنجان حبوبات، پاستا یا برنج یا یک برش نان گندم) به علاوه پنج وعده میوه و سبزی ها (هر وعده نصف فنجان میوه ریز شده و رنگارنگ احتیاج دارند). ترکیبات کربوهیدرات ها (گندم، حبوبات، پاستا و سبزی ها) با غذاهای حاوی پروتئین موجب یک تغذیه متعادل تر شده و کودک شما را هوشیارتر می نماید. زمانی که بچه ها مدرسه رفتن را شروع می نمایند، بیش از پنجاه درصد کالری مصرفی آنها روزانه صرف آن می گردد، برخلاف دیگر اعضای بدن، مغز 24 ساعت روز را کار می نماید و گلوکز قند ساده ای که هنگام هضم کربوهیدرات ها به وجود می آید، تنها سوختی است که مغز برای فعالیت احتیاج دارد، در حالی که سلول های دیگر بدن پروتئین و چربی ها را به گلوکز تبدیل می نمایند اما سلول های مغز نمی توانند این کار را انجام دهند.

چربی

بچه ها پایه ابتدایی به پنج وعده چربی در روز احتیاج دارند این مقدار چربی معادل یک قاشق چای خوری روغن یا سس مایونز و یک قاشق چای خوری کره بادام زمینی است. با اینکه شاید همه ما از چربی واهمه داشته باشیم باید انواع خوب آن را برای یادگیری مورد استفاده قرار دهیم. دو سوم آن باید از چربی هایی مانند روغن کانولا، برزک، زیتون، گل کاجیره، سویا و گردو بوده و بیش از یک سوم آن را چربی های اشباع شده مانند کره تشکیل دهد. کمبود اسیدهای چرب ضروری می تواند موجب آلرژی هایی مانند آسم، اگزما و بعلاوه بیش فعالی گردد اما این عوارض را می توان با مصرف مکمل های روغن ماهی کنترل کرد.

منبع:http://www.salamat.com

منبع: راسخون

به "تاثیر تغذیه بر تحصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تاثیر تغذیه بر تحصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید