بیت تورنت، راه حلی برای سرعت پایین دانلود
به گزارش وبلاگ مهدی، تکنولوژی در پاسخ به مسائل کاربران در مبادله فایل های بزرگ، بیت تورنت را پیشنهاد داده که با ایجاد کمترین ترافیک در سرورهای داده شده، بتوان فایل های حاوی اطلاعات مانند فیلم و عکس را به سریعترین روش دانلود کرد.
وبلاگ مهدی | سرویس تکنولوژی - یکی از بزرگ ترین مسائل کاربران اینترنت، مبادله و اشتراک فایل های بزرگی است که هرروزه با آن ها سروکار دارند. تورنت یکی از پاسخ هایی است که تکنولوژی به این نیاز کاربران داده است. بیت تورنت روشی است برای به اشتراک گذاری اطلاعات، بدون آنکه باعث ایجاد ترافیک در سرور های دانلود شود. با این روش می توان موسیقی، فیلم، عکس و انواع فایل ها را مبادله نمود.
ایده اولیه و مبنای عملکرد
ایده اولیه این روش، از آنجا آغاز شد که چون هر دستگاه متصل به اینترنت در حال ارسال و دریافت اطلاعات به شبکه جهانی نت است، بنابراین می توان از هر دستگاه متصل به شبکه به عنوان واسط هایی جهت تبادل اطلاعات استفاده کرد.
بیت تورنت، با تورنت کردن (تقسیم و پخش) فایل میان کاربرانی که قبلا آن ها را دریافت کرده و یا در حال دانلود هستند، از ترافیک سرورها و شلوغی بیش ازحد آن ها می کاهد. همچنین درصورتی که سرور اصلی فایل از شبکه خارج شود، می توان با جمع آوری قسمت های مختلف فایل، آن ها را دوباره بازسازی نمود. بنابراین بیت تورنت که به اختصار تورنت هم نامیده می شود، می تواند هر بیت از فایل مدنظر را هم زمان از سرورهای مختلف دریافت کند. این خاصیت مشکل پهنای باند دانلود از یک سرور را حل کرده و بنابراین بسیار سریع تر از آن است.
دانلود تورنت بسیار ساده و کاملا رایگان است. ساختار شبکه آن به گونه ایست که فایل های خراب را فیلتر کرده و کیفیت دانلود را به 99% می رساند. پس درصورت استفاده از تورنت، فایلی که دانلود می کنید، مطمئنا همان چیزی است که می خواهید. سرعت دانلود تورنت می تواند به 1.5 مگابیت بر ثانیه نیز برسد. همچنین تورنت منبع باز و رایگان بوده و حین دانلود هیچ تبلیغی مشاهده نخواهید کرد.
برای دسترسی به یک فایل با قابلیت تورنت، نیاز به فایل تورنت اولیه با پسوند .torrent و یک نرم افزار به نام client دارید که بتواند نزدیک ترین کاربرانی را که پیش از شما فایل مدنظر را دانلود کرده و به اشتراک گذاشته اند، بیابد. در حقیقت فایلی که دانلود کرده اید، حاوی اطلاعاتی است که به کلاینت شما می گوید چگونه می توانید نزدیک ترین فردی را که فایل مدنظر شما را دانلود کرده و به اشتراک گذاشته، بیابید.
در این صورت حتی اگر شما بخش کوچکی از فایل اصلی را نیز در اختیار داشته باشید، بدون نیاز به دانلود کامل فایل، کلاینت شما را به یک واسط تبدیل کرده و بر سرعت دانلود می افزاید.
تصویر بالا سرور اصلی یک فایل و کاربران متصل به آن را نشان می دهد که چگونه پس از دانلود فایل اولیه، توسط تورنت با هم تبادل اطلاعات دارند.
تجربه اولین تورنت
نصب کلاینت
برای استفاده از قابلیت بیت تورنت، ابتدا باید کلاینت مربوط به سیستم عامل خود را دانلود کنید. پیشنهاد ما به کاربران ویندوز، برنامه بسیار سبک uTorrent است. به کاربران Mac و لینوکس نیز استفاده از Transmission را پیشنهاد می کنیم، زیرا به صورت پیش فرض روی Ubuntu و دیگر توزیع های لینوکس نصب بوده و روی سیستم عامل Mac نیز بسیار خوب عمل می کند.
انتخاب سرور
بعد از نصب کلاینت، نیاز به سروری دارید که شما را به کاربران دیگر متصل کند و تورنت را در اختیارتان قرار دهد. برای انتخاب، باید به تعداد کاربران واسطه این سایت یا Tracker نیز توجه کنید که پیش از شما فایل را دانلود کرده و آن را به اشتراک گذاشته اند. هرچه این عدد بالاتر باشد، به دلیل افزایش واسطه ها، سرعت دانلود شما بالاتر خواهد بود. برای این کار می توانید از سایت های پیشنهادی زیر استفاده کنید:
- Mininova
- The Pirate Bay
- isoHunt
- TorrentSpy
- btjunkie
بعد از انتخاب سایت دلخواهتان، لینک دانلود را پیدا کرده و تورنت آن ها را دانلود کنید. در این مرحله نوع اتصال اینترنت شما باید با پورت 6881 تنظیم شده باشد تا اجازه به اشتراک گذاری تورنت را داشته باشید.
و در نهایت
فایل .torrent را با نرم افزار کلاینت باز کرده و محل ذخیره فایل را تعیین کنید تا دانلود آغاز شود. در این مرحله کلاینت شما با سرور سایت ارتباط برقرار کرده تا کاربرانی را که فایل .torrent دقیقا مشابه شما دارند را پیدا کنند. این مرحله ممکن است 2 تا 10 دقیقه طول بکشد. پس از پیدا شدن کاربران، کلاینت دانلود را آغاز می کند. همان طور که گفته شد، هرچه تعداد کاربران با تعیینات مشابه بیشتر باشد، سرعت دانلود افزایش خواهد یافت. پس از اتمام فرآیند دانلود، برای اینکه شامل قوانین تنبیهی Tracker خود نشوید، محیط کلاینت خود را چند ساعتی فعال نگه دارید تا کاربران دیگری که نیاز به دانلود فایل دریافتی شما دارند، بتوانند از سیستم شما به عنوان واسط استفاده کنند.
امّا...!
تا اینجا به بیان خوبی های بیت تورنت پرداختیم، اما تکنولوژی درصورتی که درست استفاده نشود، می تواند پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. یکی از این پیامدها، اشتراک فایل هایی است که نیاز به رعایت کپی رایت دارند. البته مراکزی وجود دارند که می توانند اطلاعات مبادله شده را رصد کرده و IP هایی را که در حال تبادل اطلاعات دارای کپی رایت هستند شناسایی کنند. بنابراین صاحبان اطلاعات می توانند با مراجعه به مقامات ذی ربط به صورت قانونی از شرکت های ارائه دهنده IP های مذکور شکایت کنند تا آن ها را از کار بیاندازد. بنابراین در صورت استفاده از تورنت، خود را در معرض ریسک دعوای مدنی قرار می دهید.
مشکل دیگری که در استفاده از فایل های قابل اجرای تورنت بسیار شایع است، خطر آلودگی به بدافزار است. حدود 43 درصد نرم افزارها و 39 درصد بازی های آن آلوده گزارش شده اند.
همچنین درصورتی که فردی از تورنت تنها برای دانلود استفاده کند و فایلی را به اشتراک نگذارد، سرورهایی که مشترکان را شناسایی و آن ها را به هم متصل می کند، سرعت دانلود کاربر را گاهی تا 1 کیلوبیت بر ثانیه محدود می کند.
نکته دیگری که باید در استفاده از آن موردتوجه قرار بگیرد، حافظه ایست که شما به اطلاعات برای تبادل اختصاص می دهید. نیاز هر کاربر معمولی به طور متوسط در حدود 20 تا 40 گیگابایت است که برای افراد حرفه ای تر، این حافظه به حدود 500 گیگابایت افزایش می یابد.
بنابراین استفاده از بیت تورنت نیازمند تحقیق و تعریف چارچوب هایی است تا علاوه بر اینکه به کاربران اجازه تورنت کردن را می دهد، جلوی اشتراک برخی از محتویات را گرفته و مسائل استفاده از آن را به حداقل برساند.
منبع: lifehacker
منبع: setare.com