خبر بد برای بازنشستگان، چرا حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان افزایش نیافت؟
به گزارش وبلاگ مهدی، در نشستِ چهارشنبه بیست و یکم اردیبهشتِ هیات دولت، بازهم افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به تصویب نرسید؛ بازنشستگان حقوق اردیبهشت خود را بدون افزایش دریافت نموده اند و همچنان در انتظار تصویب افزایش مستمری ها هستند؛ بیش از دو هفته است که مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، مصوبه افزایش مستمری ها را برای تصویب نهایی به هیات دولت فرستاده اما معین نیست چرا در تصویب و ابلاغ تاخیر می گردد؟
به نقل از ایلنا، حسن صادقی (رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری) در این رابطه می گوید: متاسفانه بازهم افزایش مستمری بازنشستگان مصوب نشد و تکلیف را تعیین نکردند؛ حتی دلایلی را که منجر به عدم تصمیم گیری شده، اعلام نمی نمایند تا جامعه کارگری بتواند با مذاکره مشکل را حل نماید؛ در واقع بازنشستگان را در خوف و رجاء نگه داشته اند و این شیوه، برخورد مناسبی با جامعه 12 یا 13 میلیون نفریِ خانواده بازنشستگان کارگری کشور نیست.
او اضافه می نماید: به نظر می رسد این نحوه برخورد، فقط فرصت خریدن برای اتخاذ یک تصمیم ناعادلانه است که در طول دوران های گذشته سابقه نداشته است؛ ما به این برخورد معترض هستیم؛ دولت نباید باعدم تصویب مصوبه شورایعالی کار برای بازنشستگان، بستر نارضایتی را فراهم کند؛ براساس قانون، افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ابتدا به وسیله مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی به تصویب هیئت مدیره این سازمان می رسد.
سپس این مصوبه در مرحله بعد به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تحویل داده می گردد تا جهت آنالیز و تصویب، در جلسه هیئت دولت مطرح نماید. به عبارتی هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی افزایش مستمری به مقدار مصوبات شورایعالی کار را تصویب نموده، سازوکارهای اجرای آن دیده شده و منابع نیز برای آن فراهم شده است؛ دولت صرفاً تایید نماینده نهایی این مصوبه است.
برای اینکه بداند سهم خود را که در بودجه مصوب شده، برای پیشبرد مصوبه پرداخت کند؛ دولت نباید در امضای مصوبه هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی تعلل کند و جامعه بازنشستگان را دچار نگرانی و سردرگمی سازد.
صادقی با بیان اینکه از یکسو افزایش مستمری بازنشستگان را تصویب نمی نمایند و از سوی دیگر، آزادسازی قیمت ها صورت می گیرد اضافه می نماید: این برخورد دوگانه به ضرر کارگران و بازنشستگان است و نشان می دهد تفکر علمی و حساب شده پشت تصمیم گیری های مالی نیست؛ دولت نباید اقتصاد و معیشت را دنده خلاص به حال خود رها کند؛ اکنون مساله معیشت به حال خود رها شده و تورم ترمز بریده و هیچ کس جلودارش نیست.
تصمیمات دولت باید به گونه ای باشد که اوضاع را به سمت بهبود پیش ببرد نه اینکه باعدم تصویب افزایش مستمری ها، این ترمزبریدگی و رهاشدگی تشدید گردد.
رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تاکید بر اینکه باید بگذارند حقوق بازنشستگان براساس قانون افزایش یابد؛ می گوید: اگر به سرعت افزایش مستمری بازنشستگان تصویب و برای اجرا به سازمان ابلاغ نگردد، هفته آینده فکری به حال رساندن صدایمان به گوش دولتمردانِ مخالفِ حق طلبی بازنشستگان تأمین اجتماعی، می کنیم و از مسیرهای مختلف احقاق حق را دنبال خواهیم کرد؛ شاید یکی از این مسیرها، حضور در تجمعی بزرگ باشد. ما در مقابل اجحاف نسبت به بازنشستگان ساکت نمی نشینیم.
صادقی ادامه می دهد: کارگران نه نقشی در آزادسازی ارز و حذف ارز ترجیحی داشته اند نه مسبب تخریب اقتصاد بوده اند؛ همیشه در جبهه نظام ایستاده اند و برای سازندگی و پیشرفت کشور از جان مایه گذاشته اند؛ حالا عادلانه نیست که با این بی توجهی ها تنبیه شوند؛ ما به دولتمردان توصیه می کنیم با تصویب افزایش مستمری بازنشستگان، اجازه ندهند بین این گروه از زحمتکشان کشور و دولتمردان شکاف و فاصله بیفتد؛ بازنشستگان از منابع داخلی سازمان تامین اجتماعی حقوق می گیرند و از بودجه دولتی استفاده نمی نمایند؛ دولت برای انجام تعهدات 40ساله خود، فقط 90 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه در نظر گرفته و آن را به صورت سهام شرکت های اغلب ورشکسته به سازمان می پردازد؛ ما این رفتار را به اجبار پذیرفته ایم و در مقابل توقع داریم تصمیم گیری ها به نفع ثروتمندان و اغنیا نباشد؛ دولت در کنار بازنشستگان و محرومان بایستد.
او می افزاید: تخم مرغ یک شبه از 41 هزار تومان به 75 هزار تومان می رسد اما افزایش حقوق بازنشستگان متوقف می گردد درحالیکه این افزایش هیچ باری روی خزانه نیست؛ بازنشستگان به این شیوه برخورد معترضند و انتقاد جدی دارند؛ توصیه می کنیم مصوبه تامین اجتماعی را سریع تصویب و برای اجرا به سازمان برگردانند تا بازنشستگان آرامش فکری و روانی پیدا نمایند؛ بازنشستگان دیگر بیش از این نمی تواننند منتظر بمانند.
منبع: تجارت نیوز