سرویس پکیج شامل چیست؟
به گزارش وبلاگ مهدی، یکی از مهمترین وسایل گرمایشی که امروزه در خانه ها استفاده می گردد، پکیج می باشد که با رسیدگی به آن می توان مدت زمان طولانی تری از عمر مفید آن استفاده کرد.زمانی که برای سرویس پکیج دیواری در نظر گرفته می گردد معمولا به صورت دوره ای می باشد که انجام این کار همان طور که گفته شد سبب افزایش طول عمر و راندمان بیشتر پکیج دیواری خواهد شد.در یک سرویس دقیق و منظم برای پکیج، تمامی خرابی ها و عیب ها معین و شناسایی می گردد و تا پیش از رسیدن به خرابی هایی بیشتر با شرایط حادتر موضوع حل خواهد شد.در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم برترین زمان برای سرویس پکیج چه زمانی است، در سرویس پکیج چه مواردی بایستی رعایت گردد. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
سرویس پکیج شامل چه مواردی است؟
بسته به زمانی که قصد دارید سرویس دهی پکیج را انجام دهید، عملیات شامل بخش های متفاوتی خواهد بود که شامل موارد زیر است:
- 1.پایش فشار آب
- 2.پایش عملکرد سیستم گرمایشی
- 3.رسوب زدایی
- 4. هواگیری سیستم گردش آب
- 5.آنالیز تنفس پکیج شامل دودکش و فن
- 6.رفع مشکل شعله پکیج
- 7.تعویض قطعه معیوب
- 8.رفع مشکل روشن نشدن پکیج
- 9.اسید شویی پکیج دیواری
- 10.رفع مسائل مربوط به سر و صدای پکیج
- 11.عیب یابی تخصصی پکیج
- 12.رفع ارورهای پکیج در صورت داشتن
نحوه سرویس پکیج به چه صورت است؟
مراحل سرویس پکیج و مواردی که باید برای انجام این کار صورت گیرد در بالا ذکر شد که به طور خلاصه شخصی که این وظیفه را برعهده دارد باید مواردی از قبیل عدم وجود نشتی در لوله ها، عدم تشکیل رسوب در راستاهای ورودی و مبدل ها، شیلنگ ها، فیلترها، اتصالات را آنالیز کند در زمان سرویس پکیج در صورتی که هر کدام از این عیوب مشاهده شود، قسمت مربوطه بایستی تعمیر شود.البته گفتنی است که سرویس دهی پکیج یک کار عادی نیست که همه افراد بتوانند این کار را انجام دهند و عیوب را رفع سازند، بلکه باید از شخصی که در این زمینه متخصص است و توانایی لازم را دارد یاری گرفت، چرا که ممکن است زمان سرویس دهی احتیاج به انجام یک سری اقدامات مانند رسوب زدایی داشته باشد که حتما یک متخصص بایستی این کار را انجام دهد.
اما این نکته در مورد همه پیکج ها وجود دارد که باید هر چند وقت یک بار و به طور منظم سرویس دهی شوند و قبل از انجام این کار باید حتما قطع گاز و برق و آب را انجا مدهید که در غیر این صورت خطر آفرین می شود. در ادامه به مراحل سرویس پکیج می پردازیم:
1. مرحله اول) در این مرحله شخص متخصص باید پوسته پکیج را باز کند و مخزن آب و لوله هایی که آب از آن ها عبور می نماید را آنالیز کنید با انجام این کار متوجه خواهد شد که آیا احتیاج به عملیات رسوب زدایی می باشد یا خیر؟در بیشتر مواقع احتیاج است که عملیات رسوب زدایی انجام شود که برای انجام این کار شخص باید آن قسمتی که آب برای گرم شدن از آنجا عبور می نماید را از پکیج خارج کند و آب اسید را از محل ورودی آب ریخته و به مدت چند دقیقه باید اجازه دهد تا آب اسید داخل آن قسمت بماند و در نهایت باید آن را از خروجی خارج کند، پس از انجام این کار لازم است تا قسمت مربوطه را با آب و مواد شوینده به طور کامل شستشو دهد.
2. مرحله دوم) در دومین مرحله متخصص باید برد پکیج را آنالیز کند که متوجه می شود خاک روی قطعات را نگرفته باشد و از بروز اختلال در عملکرد پکیج جلوگیری شود.
برای رفع کردن گرد و خاک روی قطعات می تواند از وسیله ای همچون سشوار استفاده کند یا دستگاهی که دمنده هوا باشد و عملکردی شبیه به سشوار داشته باشد. اما از آن جایی که قطعات برد جز، حساس ترین قطعات می باشد باید احتیاط کند.
3. مرحله سوم) حالا نوبت به آنالیز دودکش می رسد. شخص باید آنالیز کند که شئ یا چیزی راستا دودکش را مسدود ننموده باشد چرا که مسدود شدن راستا بسیار خطرناک است و در نهایت باعث بازگشت دی اکسید کربن به محیط و مرگ می شود.فرایند آنالیز دودکش نیز بدین صورت است که شخص به پشت بام رفته و با یاری یک سنگ کوچک می تواند این کار را انجام دهد. اگر صدای برخورد سنگ به پکیج شنیده شود متوجه می شود که راستا دودکش سالم است و اگر صدایی نیامد حتما چیزی راستا را مسدود نموده است.
4. مرحله چهارم) تمیز کردن مشعل یکی از مراحل سرویس پکیج دیواری است.برای تمیز کردن مشعل معمولا از یک دمنده استفاده می شود تا اگر خاک یا آشغال سوراخ های آن قسمت را مسدود نموده است، پاک سازی شود البته از وسیله ای همچون از یک جارو برقی هم می توان برای انجام این کار استفاده کرد.
5.مرحله پنجم) پمپ پکیج هم جز مواردی است که در سرویس دهی پیکج باید به آن توجه شود.برای سرویس پمپ، می توان از آچار آلن یاری گرفت و با استفاده از آن پره های روتور را تمیز کرد.بعد ایز این که عملیات پاک سازی و تمیز کردن پره ها و پمپ انجام شد برای روان کار کردن این اجزا می توان میزان کمی مایع ظرفشویی درون آن ریخته شود، سپس اجزا بسته و در جای خود قرار گیرند.
6. مرحلع ششم) که این مرحله مربوط به پاک سازی قطعه جرقه زن می باشد.برای تمیز کردن جرقه زن سمباده را چند بار روی الکترود و جرقه زن می کشند و سپس با استفاده از یک دستمال مرطوب آن را پاک می نمایند.
7.مرحله نهایی) مواردی که در بالا ذکر شد جز آنالیز موارد اصلی است ولی اگر احتیاج باشد متخصص سایر قطعات را آنالیز نموده و در نهایت پکیج را راه اندازی می نماید.در نهایت و پس از آنالیز همه این موارد فرآیند هواگیری پکیج باید صورت گیرد که یکی از مهم ترین بخش های سرویس پکیج می باشد.
مراحل هواگیری پکیج به این صورت انجام می شود که باید آب ورودی را باز نموده و اجازه دهیم که این آب به شوفاژ راه پیدا کند، پس از این که از همه قسمت های آن ها عبور کرد دریچه خروجی شوفاژ را باز می کنیم و اجازه می دهیم میزانی از آب خارج شود و یک تشت زیر آن قرار می دهیم که محیط اطراف را خیس نکند و پس از مدتی که هوای پکیج خارج شد دریچه خروجی را می بندیم.قبل از راه اندازی مجدد باید آب، گاز و برق پکیج را وصل شود و این اطمینان حاصل شود که لوله های آب و گاز نشتی ندارند سپس باید فشار آب و گاز تنظیم شود.
برترین زمان برای انجام سرویس پکیج :
یکی از مواردی مهمی که باید بدانید و چندین بار نیز به آن اشاره شد این است که سرویس پکیج باید به صورت دوره ای انجام شود، این مورد که انجام سرویس پکیج را تا زمان خرابی یا ایجاد مشکل در آن به تعویق بیاندازیم امری اشتباه است که باعث ایجاد مسائل جدی در پکیج و بعلاوه افزایش هزینه ها نیز می شود. اصولا فاصله بین سرویس دوره ای پکیج، به عمر وسیله بستگی دارد. به طور معمول به صورت زیر پیشنهاد می شود:
- الف) برای پکیج هایی با عمر کمتر از پنج سال، سرویس دوره ای بایستی هر شش ماه یک بار انجام شود.
- ب) برای پکیج هایی با عمر بین پنج تا 10 سال، سرویس دوره ای هر چهار ماه یک بار انجام شود.
- ج) برای پکیج هایی با عمر بیش از 10 سال، سرویس دوره ای هر سه ماه یک بار انجام شود.
البته این موضوع را نیز در نظر داشته باشید که با بالاتر رفتن عمر یک وسیله ، شانس وقوع مشکل در قطعات آن بیشتر خواهد شد و در نتیجه زمان سرویس پکیج باید با فواصل نزدیک تری انتخاب شودو به گفته متخصصان بهتر است که زمانبندی برای انجام سرویس پکیج به شکلی باشد که مطابق با فصول سرد سال انجام شود.مثلاً اگر سرویس شما به حالتی است که باید در دوره شش ماهه سرویش شود برترین ماههها برای انجام این کار ماه مهر و یا فروردین است به این علت این فواصل برترین زمان سرویس پکیج هستند که با شروع فصول سرد و روشن شدن شوفاژها مصادف است.گفتنی است که بعضی از امور مربوط به سرویس پکیج، قبل از روشن کردن آن الزامی و لازم است. البته اگر شرایط جغرافیایی محل زندگی شما به شکلی است که تا شروع فصل زمستان احتیاجی به روشن کردن شوفاژها نیست، می توانید یک دوره از سرویس پکیج دیواری را موکول به ماه اول زمستان کنید.
چند نکته مهم جهت استفاده بهتر از پکیج :
در مورد استفاده بهتر و بهینه تر از سرویس پکیج چند نکته وجود دارد که آن ها را برای شما بیان نموده ایم:
- 1.لازم است تا در محل نصب پکیج گردش هوا به طور لازم و کافی صورت گیرد، علت انجام این کار این است که اکسیژن کافی جهت سوخت پکیج فراهم شود و بعلاوه از سوی دیگر، مسئله ایمنی پکیج نیز تأمین شود اگر در محل نصب پکیج گردش هوا به خوبی برقرار نشود ممکن است خطرآفرین باشد.
- 2. اگر آب لوله کشی شهری محلی که شما در آن زندگی می کنید دارای املاح زیادی هست، بهتر است حتماً از فیلترهای رسوب گیر مخصوص بهره ببرید این کار عمر پکیج را افزایش و ترسیب در آن را به حداقل می رساند و بعلاوه جهت احتیاط بیشتر زودتر از حالت معمول، نسبت به رسوب زدایی پکیج اقدام کنید.
- 3. یکی از مهمترین موارد ایمنی مهم در مورد پکیج ها، بی عیب و ایراد بودن دودکش پکیج است که لازم است حتماً استانداردهای ایمنی لازم در مورد آن رعایت شده باشدو بعلاوه به طور منظم دودکش پکیج را آنالیز کنید اگر دودکش مسدود شده باشد بسیار خطرناک خواهد بود.
رعایت چند نکته جهت کاهش احتیاج به سرویس پکیج :
با رعایت نکات زیر که موارد ساده ای نیز هستند می توانید احتیاج به انجام سرویس پکیج را به حداقل برسانید:
- 1. سعی کنید که هواگیری پکیج و هواگیری رادیاتور ها را در صورت احتیاج به موقع انجام دهید.
- 2.استانداردهای لازم در مورد دودکش پکیج را حتما رعایت کنید و هر چند وقت یک بار راستا دودکش را آنالیز کنید
- 3.مسائل ایمنی در مورد لوله کشی گاز پکیج را رعایت نمایید.
نتیجه گیری:
سرویس پکیج یکی از مهمترین کارهایی است که برای حفظ سلامت و عمر دستگاه می توانید انجام دهید و با انجام این کار به طور دوره ای می توانید از هزینه های اضافی که در صورت خرابی برای شما به بار می آید جلوگیری کنید.
بیشتر بخوانید :
هزینه تعمیر پکیج بر عهده مستاجر یا مالک؟
منبع: هومتیک