شبکه 5.5G چیست و چه تفاوت هایی با 5G دارد؟
به گزارش وبلاگ مهدی، هواوی در اجلاس 5G-Advanced Innovation Industry روز 12 مردادماه 1400 خود درباره شبکه های 5.5G صحبت کرد و گفت این شرکت آماده حرکت به سوی فناوری های شبکه های مخابراتی 5.5G است.
هواوی می گوید شبکه های مخابراتی 5.5G سرعتی 10 برابر شبکه های 5G دارند و برای تعامل در آن واحد ساخته شده اند. این شبکه ها از ویژگی ها و مشخصاتی کاملا متفاوت و برتر از شبکه های 5G سود برده و یک نسل ارتقا یافته محسوب می شوند.
اما واقعا شبکه های 5.5G چه هستند و چرا به آن ها احتیاج داریم؟
دقیقا همین اتفاق را در شبکه های 4G هم شاهد بودیم. ابتدا در حوالی سال های 2010 شبکه های 4G معرفی شدند و پس از چند سال، نسخه پیشرفته تری از شبکه های 4G به نام 4G-Advanced یا 4G LTE روانه بازار شد که در استاندارد کلی از 4G پیروی می کرد ولی در بسیاری از بخش ها پیشرفت هایی انجام شده بود.
اکنون هم شبکه های 5G عرضه شدند و تحقیقات درباره شبکه های 6G شروع شده است ولی در برترین حالت نسل ششم شبکه های موبایل حوالی سال 2030 تجاری سازی و وارد بازار می شوند. خود شرکت هواوی اعلام نموده است اولین شبکه های 6G را در سال 2030 معرفی خواهد نمود.
بنابراین، جدیدترین ارتقاها و پیشرفت ها و بهبودها در شبکه های 5G احتیاجمند یک نام گذاری دارد و چه چیزی بهتر از 5.5G که نشان دهنده شبکه ای پیشرفته تر و بهبودیافته تر از 5G ولی هنوز عقب تر از 6G است. در 4G هم شبکه های 4.5G را داشتیم که باز یک گام رو به جلو را نشان می دادند.
هواوی از 5.5G برای شبکه های ارتقایافته تر نسبت به 5G نام برده است ولی بعضی دیگر از اپراتورها و شرکت ها از 5G-Advanced نام می برند.
به هر حال، فارغ از نام، در سال های آینده شاهد ظهور یک نسل میان دوره ای خواهیم بود که احتمالا مشخصات بسیار بهتری نسبت به شبکه های 5G دارند.
مشخصات شبکه های 5.5G
شو ونوی، مدیر هواوی و رئیس موسسه تحقیقات استراتژیک گفت که 5.5G سطح بعدی در شبکه 5G فعلی است. شبکه پیشرفته ای که از 5G الهام گرفته شده است و باید از تمام دستگاه های 5G پشتیبانی کند.
مثلا، سرعت به 10 گیگابیت بر ثانیه رسیده است (سرعت فعلی شبکه های 5G حدود 5 الی 6 گیگابیت بر ثانیه است). این شبکه ها روی فرکانس های زیر 100 گیگاهرتز عرضه می شوند و تاخیر بسیار کمتری دارند. گفته می گردد در یک شبکه 5.5G و روی سرعت های دانلود گیگابیتی، نهایت تاخیر 5 میلی ثانیه خواهد بود.
پوشش دهی و آنتن دهی شبکه های 5G تقویت می گردد و ظرفیت های بیشتری برای اتصال صدها دستگاه به طور همزمان به یک آنتن موبایل فراهم خواهد شد. قابلیت های جدیدی مانند Perception افزوده می شوند.
هواوی گفته است می خواهد شبکه های 5.5G را در شش محور اساسی توسعه دهد که عبارتند از:
1- بازسازی طیف (Spectrum reconstruction)
2- افزایش Uplink
3- سناریوی کامل IoT
4- Synesthesia
5- شبکه رانندگی مستقل L4
6- فناوری سبز و کم کربن
احتمالا 2 الی 3 سال طول می کشد تا فناوری های شبکه های مخابراتی 5.5G برای استفاده عموم مردم آماده شوند و پس از آن شاهد فراگیری گسترده آن ها خواهیم بود.
منبع: شبکه چی