طرز تهیه آبگوشت (دیزی) در زودپز؛ راحت و سریع????
به گزارش وبلاگ مهدی، آبگوشت یک غذای سنتی و اصیل ایرانی است و کم تر کسی پیدا می گردد که این غذای لذیذ و خوشمزه را دوست نداشته باشد. اجزای اصلی تشکیل دهنده آبگوشت، گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله به همراه دنبه، گوجه فرنگی، سیب زمینی و حبوباتی مانند نخود و لوبیا سفید است. با توجه به مواد اولیه ای که در آبگوشت استفاده می گردد این غذا را به یک غذای پرکالری، مقوی و سنگین تبدیل نموده است پس توصیه می گردد که آبگوشت را در وعده شام مصرف نکنید و فقط در وعده ناهار آن را نوش جان کنید. برای پختن آبگوشت لذیذ در قابلمه باید زمان زیادی را اختصاص داد تا آبگوشت کاملاً جا بیفتد و طعم خوشمزه ای داشته باشد. بنابراین در برخی از مواقع شما فرصت کافی برای درست کردن آبگوشت با قابلمه را ندارید پس باید از یک گزینه سریع تر مثل زودپز برای پختن آبگوشت بهره ببرید. ما در مجله خبرنگاران طرز تهیه آبگوشت در زودپز را به همراه نکات طلایی برای تهیه یک آبگوشت خوشمزه را به شما خواهیم گفت.
ادویه های مخصوص آبگوشت
گوشت گوسفندی تازه به همراه استخوان | 500 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد میانه |
نخود | نصف پیمانه |
لوبیا سفید | نصف پیمانه |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد میانه |
نمک فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه آبگوشت | به اندازه لازم |
طرز تهیه آبگوشت در زودپز:
- در مرحله اول ابتدا پیازها را کاملاً شسته، خرد نموده و در قابلمه زودپز بریزید و سپس آن ها را با اندازه کمی روغن تفت دهید، بعد گوشت آبگوشتی را به پیازها اضافه کنید و کاملاً هم بزنید. به آن ها نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه آبگوشت و بعلاوه اندازه کمی هم رب اضافه کنید، سپس تمام مواد را برای مدتی با یکدیگر تفت دهید.
- در مرحله بعد نوبت به نخود و لوبیا می رسد، بهتر است که نخود و لوبیا را از شب قبل در آب بگذارید تا خیس بخورند، با این کار از نفخ آن ها جلوگیری می کنید. حالا اندازهی آب به زودپز اضافه کنید و نخود و لوبیاها را به آن اضافه کنید و کاملاً هم بزنید تا مخلوط شوند.
- در مرحله بعد سیب زمینی ها را کاملاً بشویید و از تمیز بودن آن ها مطمئن شوید چون آن ها را بهتر است با پوست درون زودپز بیندازید. چون اگر پوست آن ها را بگیرید، در درون زودپز سیب زمینی ها وا می فرایند و در درون آبگوشت پخش خواهند شد.
برطرف شوری آبگوشت
نکته: از آنجا که مواد آبگوشت می تواند سیب زمینی ها را خیلی خوب مزه دار کند، می توانید تعداد بیشتری سیب زمینی را در مواد آن قرار دهید و در وعده غذایی دیگری از آن برای درست کردن کوکو سیب زمینی بهره ببرید و از طعم متفاوت آن لذت ببرید.
- در مرحله بعد گوجه ها را به چهار قاچ تقسیم نموده و به داخل آبگوشت اضافه کنید، و برای اینکه آبگوشت شما طعم و عطر دلچسب بگیرد می توانید یک تکه چوب دارچین را به آبگوشت اضافه کنید. سپس در زود پز را ببندید و حدود 45 دقیقه به آن موقع بدهید تا حبوبات و گوشت کاملا پخته شوند. البته دقت کنید که این زمان با توجه به نوع زودپز مورد استفاده شما نسبی است.
بعد از جا افتادن کامل آبگوشت آن را در یک کاسه زیبا بریزید و در کنار نان سنگک یا بربری و مخلفاتی همانند سبزی خوردن، پیاز، ترشی، ماست و دوغ میل کنید.
حبوبات و گوشت آبگوشت را در یک کاسه جدا بریزید و با گوشت کوب کاملاً آن را بکوبید و گوشت کوبیده حاصل را با نان سنگک نوش جان کنید.
نکات مهم در تهیه آبگوشت در زودپز:
- در آبگوشت می گردد هم از گوشت گوسفندی و هم گوشت گوساله استفاده کرد اما توصیه می گردد که از گوشت گوسفندی به همراه دنبه استفاده گردد.
- در هنگام پختن آبگوشت، کف آبِ گوشت را جدا کنید تا آبگوشت شما شفاف تر باشد.
- اگر از دنبه در آبگوشت استفاده می کنید بهتر است که آن ها را بعد از اندازهی پختن از زودپز خارج کنید و اندازهی نمک و فلفل و ادویه آبگوشت به آن اضافه کنید و آن را به خوبی بکوبید و دوباره به زودپز اضافه کنید.
- اگر احساس کردید که آبگوشت شما کمرنگ است، قبل از خاتمه پختن، به آن دو قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
- دستور تهیه آبگوشت در زودپز که در بالا به آن پرداختیم برای چهار نفر مناسب است و در صورت کم یا زیاد شدن افراد نسبت ها را تغییر دهید.