طرز تهیه بامیه عسلی خوشمزه
به گزارش وبلاگ مهدی، شما می توانید در منزل و با رعایت نکاتی که در ادامه این مطلب با شما به اشتراک می گذاریم، یک بامیه عسلی خوشمزه و بازاری را تهیه کنید.
یکی از شیرینی های سنتی و پرطرفدار ماه رمضان بامیه است که پای ثابت سفره های افطار محسوب می شود. قدمت بامیه و پیدایش آن در ماه رمضان به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی شود. این شیرینی به میزان ای محبوب بود که آن را به عنوان هدیه نزد شاه می آوردند.
می توان گفت یکی از دلایلی که این شیرینی بیشتر در ماه رمضان خریداری و میل می شود، شیرینی و شربت آن است؛ زیرا برای روزه دارانی که ساعت های طولانی تا افطار را گذرانده اند، هیچ چیز مانند یک ماده غذایی شیرین نمی تواند کمبود انرژی و قند خون پایین را جبران کند.
شما می توانید در منزل و با رعایت نکاتی که در ادامه این مطلب با شما به اشتراک می گذاریم، یک بامیه عسلی خوشمزه و بازاری را تهیه کنید.
کره یا روغن جامد: 25 گرم
آرد سفید: 1 پیمانه
آب: 1 پیمانه
تخم مرغ: 2 عدد
وانیل: یک چهارم قاشق چایخوری
عسل یا شربت بار: یک قاشق غذاخوری
روغن برای سرخ کردن
شکر: دو لیوان
آب: یک لیوان
آبلیمو: یک قاشق غذاخوری
گلاب: یک قاشق غذاخوری
گلوکز: دو قاشق غذاخوری سر پر
گلوکز مایعی است که در نتیجه هیدرولیز نشاسته با اسید یا آنزیم به دست می آید. این مایع چسبنده، روشن و بی بو است و ظاهری شبیه به عسل دارد. گلوکز در دو رنگ سفید و زرد شفاف در لوازم قنادی ها موجود است. از گلوکز مایع در تهیه انواع کیک، گز، سوهان، شیرینی و شکلات استفاده می شود. مدت زمان نگهداری گلوکز در منزل شش ماه است و احتیاجی به نگهداری آن در یخچال نیست
همانطور که می دانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوب ترین نوع آن در شهر های کاشان و میمند فارس تهیه می شود. امروز در همه فروشگاه ها و سوپر مارکت ها شیشه های گلاب را در اشکال و با نام های تجاری گوناگون می بینیم که بسیاری از آن ها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی می دهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمی کنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل بعلاوه طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.
کره، آب و شربت بار (یا عسل) را داخل یک ماهی تابه می ریزیم و روی اجاق گاز می گذاریم. شعله را کم می کنیم تا محتویات ماهی تابه به جوش بیاید. وقتی مواد جوش آمد، آرد را یک مرتبه اضافه می کنیم و سریع هم می زنیم تا آرد جمع شود و شکل خمیر به خود بگیرد.
شعله اجاق گاز باید کم باشد. این مرحله که به آن داغ زدن می گویند، بسیار اهمیت دارد. به مدت پنج تا ده دقیقه به یاری یک قاشق چوبی خمیر را داخل ماهی تابه مدام پهن و جمع می کنیم. این کار باعث می شود آب داخل خمیر خشک شود.
بعد از این مرحله خمیر داغ را داخل کاسه می ریزیم و کنار می گذاریم تا خنک شود و از حرارت بیافتد. سپس یک تخم مرغ و وانیل را به آن اضافه می کنیم و با دست یا همزن مواد را هم می زنیم. وقتی خمیر مقداری حالت پوره ای پیدا کرد، تخم مرغ دوم را اضافه می کنیم و باز هم می زنیم.
این خمیر مقداری حالت چسبندگی دارد که طبیعی است. در این مرحله روغن را داخل ماهی تابه می ریزیم و اجاق را روشن نمی کنیم. خمیر آماده را داخل قیف می ریزیم و با ماسوره مخصوص بامیه یکی یکی بامیه ها را داخل روغن سرد می اندازیم.
از آنجا که این خمیر چسبنده است، باید برای جدا کردن از ماسوله، خمیر را قیچی کنید تا داخل ماهی تابه بیافتد. سپس ماهی تابه را روی اجاق گاز و با حرارت کم قرار بدهید تا سرخ شوند. وقتی بامیه ها طلایی شدند، آن ها را از ماهی تابه بیرون بیاورید و مستقیم داخل شربت سرد بیاندازید و چند دقیقه بعد آن را توی صافی بگذارید تا شربت اضافه چکیده شود.
دو لیوان شکر را با یک لیوان آب مخلوط کنید و بگذارید روی شعله اجاق گاز تا با شعله کم جوش بیاید. شربت باید حدود بیست دقیقه جوش ریز بخورد. در این دمت اصلاً شربت را هم نزنید. بعد یک قاشق غذاخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری گلاب و دو قاشق سر پر گلوکز را به شربت اضافه کنید و اصلاً هم نزنید.
بگذارید شربت با شعله کم پانزده دقیقه دیگر بجوشد. هرازگاهی با یک فرچه خیس دور قابلمه و لبه شربت را تمیز کنید. در اخر وانیل و زعفران را اضافه کنید. زمان آماده سازی این شربت بین 35 تا 40 دقیقه است و جوشاندن آن نباید بیشتر از این زمان طول بکشد.
1 ـ داغ زدن خمیر بسیار اهمیت دارد. اگر این کار را بادقت انجام ندهید، بامیه های شما به میزان کافی ترد نمی شوند.
2 ـ حتماً بگذارید خمیر از حرارت بیافتد و بعد تخم مرغ ها را اضافه کنید.
3 ـ برای سرخ کردن بامیه نباید عجله کنید، این کار به صبر و حوصله زیادی احتیاج دارد. هرقدر بامیه ها آرام تر و با شعله ملایم سرخ شوند، مغز پخت تر و تردتر می شوند.
4 ـ هربار که بامیه ها را از روغن خارج می کنید، برای سرخ کردن بامیه های نو اجاق را خاموش کنید و بگذارید روغن داخل ماهی تابه از حرارت بیافتد.
5 ـ اگر شربت شما رقیق باشد، بامیه ها زود نرم می شوند و حالت خمیری پیدا می نمایند و اگر بیش از حد غلیظ باشد، خیلی زود شکرک می بندد. شربت باید حتماً سرد باشد.
6 ـ اگر شربت را خوب قوام آورده باشید، بامیه شما نرم و کدر نخواهد شد. حتماً به شربت گلوکز بزنید؛ زیرا باعث قوام شربت می شود.
6 ـ بامیه ها هنگام سرخ کردن باید توی روغن شناور باشند؛ پس به میزان کافی روغن بریزید.
7 ـ حتماً از ماسوره مخصوص بامیه بهره ببرید.
منبع: فرادید