همه چیز درباره طرز تهیه حلوای ویفری و حلوای دو رنگ

به گزارش وبلاگ مهدی، علاقه زیادی به درست کردن و خوردن حلوا دارید؟ دوست دارید طرز تهیه حلوای ویفری و حلوای دو رنگ را بدانید؟ حلوا یکی از دسرهای پرطرفدار و پر استفاده ایرانی است که می توان آن را در طعم ها، مزه ها و طرح های مختلفی تهیه کرد. البته این امر بستگی به مقدار علاقه و مهارت شما در آشپزی دارد.

همه چیز درباره طرز تهیه حلوای ویفری و حلوای دو رنگ

در قدیم حلوا را تنها برای مجالس ختم، آن هم فقط با استفاده از تفت دادن آرد و شکر تهیه می کردند که فرآیند آن بسیارساده بود. اما امروزه تنوع زیادی در دستور پخت حلوا، تزیین و طراحی آن وجود دارد که هر کس بسته به ذائقه شخصی می تواند حلوای مد نظر خود را درست و برای مجالس مختلف استفاده کند. می خواهید با طرز تهیه این دسر به دو شکل مختلف آشنا شوید؟ پس ادامه مطلب را از دست ندهید.

حلوای ویفری

تعداد نفرات5 نفر
زمان آماده سازی30 دقیقه
زمان پخت60 دقیقه
اندازه سختیمیانه

حلوا ویفری، خوش طعم و مجلسی

حلوای ویفری در اصل نوعی از حلوا است که با نان میکادو تهیه می گردد. این حلوا به علت فرمی که دارد و به خاطر شیوه سرو، به عنوان حلوای مجلسی هم شناخته می گردد. از آن جایی که حلوای ویفری را بسته به نوع نان مورد استفاده می توان به اشکال و میزان های مختلف تهیه کرد، بنابراین به شکل تمیزتر و البته شیک تری قابل سرو است. فرم حلوای ویفری بستگی به سلیقه شما دارد که می خواهید آن را به چه شکلی تهیه کنید. به علاوه شما می توانید با دنبال کردن طرز تهیه حلوای خرما ، این حلوای خوشمزه را نیز تهیه نموده و از طعم عالی آن لذت ببرید.

نان های ویفری برترین انتخاب برای تهیه انواع حلوا با طعم، مزه و حتی تزیین متفاوت هستند. برای مثال شما می توانید از ترکیب پودر کاکائو و آرد برای تهیه حلوای شکلاتی با نان ویفر بهره ببرید، یا اینکه حلوای هویج را در این نان ها قرار داده و به شکل لقمه ای یا هر شکل دیگر درآورده و سرو کنید. اما در ادامه طرز تهیه حلوای ویفری ساده را برای شما قرار می دهیم تا به عنوان پایه کار از آن بهره ببرید. با ما همراه باشید.

مواد اولیه حلوا ویفری

مواد اولیه مورد احتیاج شما به توضیح زیر هستند.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آرد سفید یا آرد گندم250 گرم
روغن جامد ذوب شده100 گرم
کره ذوب شده30 گرم
گلاب2 قاشق غذا خوری
دم نموده زعفران2 قاشق غذا خوری
نان میکادوبه اندازه لازم
عسل1 قاشق غذا خوری
پودر هل2/1 قاشق غذاخوری

طرز تهیه حلوای ویفری

برای پخت این دسر خوشمزه مراحل زیر را دنبال کنید.

  • مرحله اول: مواد اولیه حلوا ویفری را آماده کنید. آرد را دو مرتبه الک نموده و در تابه تفت دهید. این کار را تا زمانی که متوجه تغییر رنگ جزئی در آرد شدید، ادامه دهید.
  • مرحله دوم: بعد آرد تفت داده شده را از تابه خارج کنید. اجازه دهید خنک گردد. سپس دوبار آن را الک نموده و در تابه بریزید.
  • مرحله سوم: روغن و کره را به مخلوط آرد در تابه بریزید. نباید فراموش کنید که در این مرحله نباید زیر تابه روشن باشد. زیرا حرارت دادن باعث می گردد که روغن ها به خورد آرد نرود.
  • مرحله چهارم: در ادامه اندازهی عسل و گلاب را به مواد داخل تابه اضافه کنید. توجه داشته باشید که اضافه کردن عسل یا اندازه گلاب مورد استفاده به سلیقه شما بستگی دارد و می توانید تا حدودی اندازه آن را کم و زیاد کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله باید پودر قند و پودر هل را به تابه اضافه کنید. بهتر است این دو مواد را با احتیاط اضافه کنید و هر مرتبه اندازه عطر و طعم هل و شیرینی حلوا را بسنجید. در پایان باید زعفران را به حلوا اضافه کنید.
  • مرحله ششم: توجه داشته باشید که در هر مرحله مواد را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید و در صورتی که متوجه شدید ترکیب حلوا خشک است، با اضافه کردن کمی روغن یا کرۀ آب شده فرم حلوا را لطیف کنید.
  • مرحله هفتم: در این بخش از نحوه پخت حلوای ویفری باید مواد حلوا را روی نان های میکادو بریزید. این کار را به صورت لایه لایه، یعنی یک لایه حلوا و یک لایه نان انجام دهید. در پایان روی نان ها کمی فشار ایجاد کنید و اجازه دهید خود را بگیرد و در پایان پس از کمی استراحت به فرم مد نظر خود برش بزنید.

نکات مهم هنگام تهیه حلوای ویفری

این نکات را برای تهیه یک حلوای خوشمزه رعایت کنید:

  • هنگام قرار دادن حلوا روی نان مطمئن شوید که مواد حرارت نداشته باشند. زیرا موجب خمیری شدن نان و خراب شدن حلوا می گردد.
  • اگر مایل هستید می توانید قبل از اضافه کردن زعفران حلوا را به سه بخش مساوی تقسیم نموده و با پودر کاکائو، زعفران و زنجبیل سه حلوا با طعم متفاوت تهیه کنید. هر سه حلوا را می توانید به شکل لایه لایه روی نان میکادو قرار دهید تا یک ترکیب متفاوت را تجربه کنید.
  • برای تزیین حلوای ویفری می توانید از شکلات آب شده بهره ببرید یا بخشی از حلوا را درون ماسوره ریخته و روی نان ها را شکوفه بزنید.
  • نان میکادو را می توانید به شکل های دلخواه از جمله لقمه ای، مستطیلی و حتی لوزی برش دهید.

حلوای دورنگ مجلسی

یکی دیگر از حلواهای پرطرفدار و خوشمزه خصوصاً در مجالس، حلوای دو رنگ است. از آنجایی که این حلوا شکل ظاهری بسیار خوبی دارد، می توان با کمی خلاقیت نشان دادن در تزیین و حتی مزه، آن را به یکی از پرطرفدارترین دسرهای دورهمی ها تبدیل کرد. اگرچه طبخ این حلوا کاملاً سلیقه ای است، اما پیشنهاد می کنیم طبق دستورالعمل زیر پیش بروید تا بتوانید یک دسر فوق العاده و بی نظیر را بدون نگرانی بابت خراب شدن، تهیه و سرو کنید.

مواد اولیه حلوا دورنگ

مواد اولیه حلوا دو رنگ به این صورت است:

مواد لازماندازه مورد احتیاج
آرد سفید3 لیوان
روغن جامد یا کره ذوب شده200 گرم
پودر هل1 قشق مربا خوری
پودر قند2/1 لیوان
پودر کاکائو2 قاشق چای خوری

طرز تهیه حلوا دو رنگ

برای پخت حلوا دو رنگ به صورت زیر عمل کنید:

  • مرحله اول: طرز تهیه حلوا دورنگ هم در ابتدا درست مثل حلوای ساده است. ضروری است آرد را چند مرتبه الک کنید و روی حرارت قرار دهید. تفت دادن آرد روی حرارت موجب از بین بردن بوی خامی و بعلاوه باعث تغییر رنگ و برشته شدن آن نیز می گردد.
  • مرحله دوم: در مرحله بعد درست مثل طرزتهیه حلوای ویفری باید آرد را الک کنید و سپس در تابه بریزید. حال باید روغن جامد یا کره ذوب شده را به ترکیب اضافه کنید. زمانی که آرد رنگی متمایل به کرم روشن گرفت، هل را به آن اضافه کنید. گفتنی است که توجه داشته باشید، قبل از آن حتماً هل را درست مثل زعفران با کمی آب دم کنید.
  • مرحله سوم: در ادامه نوبت به اضافه کردن پودر قند می رسد. این کار را تا جایی که شیرینی حلوا مناسب بود ادامه دهید.
  • مرحله چهارم: ترکیب حلوا را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید.
  • مرحله پنجم: یک ظرف مستطیلی شکل مثل سینی را بردارید و نیمی از حلوای دو رنگ را درون آن بریزید. حلوا را درون سینی پهن کنید، حال با پشت قاشق ترکیب را فشار دهید تا سفت گردد.
  • مرحله ششم: در این مرحله باید سینی را حدوداً 10 دقیقه درون فریزر قرار دهید تا خود را بگیرد و بتوانید آن را به خوبی برش دهید.
  • مرحله هفتم: حالا باید نیم دیگر حلوا را با چند قاشق پودر کاکائو و اندازه کمی کره حدود یک دقیقه تفت دهید.
  • مرحله هشتم: در این مرحله از نحوه پخت حلوا دو رنگ، باید سینی را از فریزر در بیاورید و حلوای شکلاتی را روی آن به شکل یکنواخت بریزید و دوباره با پشت قاشق این مرتبه طوری که حلوای زیرین نشکند کمی فشار ایجاد کنید.
  • مرحله نهم: سپس سینی را دوباره درون فریزر قرار داده و بعد از گرفتن حلوا آن را به شکل دلخواه برش دهید.

نکات مهم هنگام تهیه حلوای دو رنگ

نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • برای ترکیب زیرین حلوای دو رنگ می توانید از دم نموده زعفران هم بهره ببرید.
  • به منظور تزئین نتیجه کار می توانید حلوا را قبل از قرار دادن درون فریزر و زمانی که هنوز داغ است با پودر پسته یا بادام آن را زیبا کنید و به شکل لوزی برش دهید.
  • توجه داشته باشید که حلوا ممکن است خشک گردد. بنابراین نباید آن را در میزان های بزرگ برش دهید. چراکه احتمال شکستن آن ها هنگام خوردن وجود دارد.
  • حتماً پودر قند را کم کم به مخلوط اضافه کنید تا حلوا بیش از میزان شیرین نگردد.
  • می توانید لایه های هر حلوا را نازک تر ولی تعداد آن ها را بیشتر کنید.
  • این نوع حلوا را می توانید در یک ظرف در بسته تا یک ماه درون یخچال نگهداری و بهره ببرید.

کام شیرین با حلوای ویفری خانگی

در این راهنمای آشپزی طرز تهیه حلوای ویفری و طرز تهیه حلوای دورنگ را مرحله به مرحله در اختیار شما قرار دادیم. حلوا یک دسر سنتی و اصیل ایرانی است که به اشکال مختلف ساده، مجلسی و حتی مدرن تهیه و مصرف می گردد. هر چند که پایه کار تمامی حلواها تقریباً یکی است و با چند مرتبه تمرین کردن به راحتی می توانید هر نوع حلوایی را طبخ و سرو کنید. اگر زمان کافی برای تهیه حلوا در منزل ندارید، می توانید با سفارش آنلاین شیرینی از وبلاگ مهدی ، در سریع ترین زمان ممکن آن را درب منزل تحویل بگیرید.

منبع: اسنپ فود

به "همه چیز درباره طرز تهیه حلوای ویفری و حلوای دو رنگ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "همه چیز درباره طرز تهیه حلوای ویفری و حلوای دو رنگ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید