طرز تهیه کاچی ساده برای دو نفر
به گزارش وبلاگ مهدی، کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان شمرده می گردد. در این مطلب طرز تهیه کاچی ساده برای دو نفر را آموزش داده ایم.
کاچی به عنوان یک دسر افطاری خوشمزه یا حتی یک غذای سبک برای افطار در ماه رمضان شمرده می گردد. کاچی در شهر های مختلف نام های متفاوت و شیوه پخت متفاوتی دارد. به عنوان مثال در شهر تبریز به آن قویماق می گویند و کرمانی ها برای افزایش انرژی و خاصیت دسر به آن چهار مغز اضافه می نمایند.
مواد لازم؛ تهیه کاچی ساده برای دو نفر
آرد سفید گندم 1 لیوان
نبات آسیاب شده یا شکر یا عسل یا شیره انگور 3/4 پیمانه
روغن حیوانی یا روغن جامد نصف پیمانه
کره 100 گرم
آب 4 لیوان
گلاب نصف لیوان
زعفران دم نموده به میزان لازم
پودر هل 1 قاشق چایخوری
پودر دارچین نصف قاشق چایخوری
با مراحل طرز تهیه کاچی همراه ما باشید.
مرحله اول؛ آماده کردن شربت کاچی
برای تهیه کاچی اول شربت اون رو آماده میکنیم، شکر (یا نبات کوبیده شده یا عسل یا شیره انگور، شکر رو میتونید با هر کدوم از این موارد که دوست دارید و در دسترس تون هست جایگزین کنید) و آب رو داخل ظرفی مخلوط می کنیم و روی حرارت میانه قرار می دیم تا زمانی که شکر حل بشه.
نیازی به جوشیدن زیاد و به قوام رسیدن نیست. وقتی دانه های شکر کاملا حل شد زعفران دم نموده را اضافه می کنیم.
مرحله دوم؛ آب کردن کره
گلاب رو اضافه میکنیم و حرارت رو خاموش میکنیم و شربت رو کنار می ذاریم (اگه از نبات استفاده کردید و چنانچه لازم بود شربت رو از صافی رد کنید.)
روغن (من از روغن کرمانشاهی استفاده کردم از روغن جامد معمولی یا هر روغن حیوانی دیگه ای هم میتونید بهره ببرید) و کره رو داخل ظرفی ریخته و روی حرارت کم قرار بدین تا کاملا ذوب بشن.
مرحله سوم؛ الک کردن آرد
بعد آرد الک نموده رو به روغن اضافه کنید و مخلوط کنید.
مرحله چهارم؛ تفت دادن مواد
با قاشق چوبی مواد رو روی حرارت کم مدام هم بزنید تا ته نگیره و به رنگ طلایی در بیاد. (یا رنگ دلخواهتون، هر چه رنگ مواد تیره تر بشه رنگ کاچی هم تیره تر میشه و بلعکس)
حرارت حتما ملایم باشه که همزمان با تغییر رنگ آرد خامی اون هم گرفته بشه و حتما مرتب و مدام هم بزنید تا مواد به صورت یکدست تغییر رنگ بدن.
وقتی مواد به رنگ مورد نظرتون رسید ادویه های دلخواهتون رو اضافه کنید.
من از پودر هل و کمی دارچین استفاده کردم که عطر خیلی خوبی به کاچی می ده. اما در استفاده از دارچین زیاده روی نکنید. چون رنگ کاچی رو تیره می کنه. از زنجبیل هم می تونید بهره ببرید.
همونطور که می دونید از زردچوبه هم داخل کاچی استفاده می شه که هم رنگ خوبی به کاچی میده و هم خاصیت زیادی داره. اما اگه مثل من طعمش رو دوست نداشتین می تونید حذفش کنید و به جاش از زعفران بیشتری داخل شربت بهره ببرید.
مرحله پنجم؛ اضافه کردن شربت به مواد
بعد از مخلوط کردن ادویه ها ظرف رو از روی حرارت بردارین و با یک دست شربت رو کم کم به مواد اضافه کنید و با دست دیگه مواد رو با همزن دستی مرتب مخلوط کنید تا یکدست بشه.
این کار رو ادامه بدین تا شربت تموم بشه و کاچی کاملا با شربت مخلوط و صاف و یکدست بشه.
در صورتی که دوست داشتین از خلال بادام و خلال پسته یا گردوی خرد شده داخل کاچی بهره ببرید در این مرحله به مواد اضافه کنید و حتما خلال بادام و پسته رو از قبل با آب یا گلاب خیس کنید تا نرم تر بشه؛ استفاده از خلال بادام و پسته و گردوی خرد شده کاملا اختیاری هست.
مرحله ششم؛ حرارت دادن مواد کاچی
ظرف رو مجدد روی حرارت ملایم قرار میدیم و در ظرف رو میذاریم تا کاچی جا بیفته و روغن بندازه. (به عبارتی کاچی رو دم می ذاریم.)
هر از گاهی در ظرف رو بردارین و مواد رو هم بزنید و غلظتش رو چک کنید وقتی به غلظت مناسب رسید حرارت رو خاموش کنید.
توجه کنید که غلظت کاچی مثل حلوا نیست و شل تر و روان تر از حلواست و غلظتی مشابه فرنی یا ماست چکیده داره.
مرحله هفتم؛ تزیین کاچی
وقتی کاچی آماده شد داخل ظرف سرو مناسب بکشید و روی اون رو با خلال پسته یا بادام و کنجد و پودر گل محمدی و …. تزئین کنید.
منبع: همشهری آنلاین
منبع: فرارو