چگونه استفراغ را متوقف سازیم

به گزارش وبلاگ مهدی، حالت تهوع در واقع عارضه بسیار رنج آوری است. این شرایط حتی زمانی که به استفراغ بیانجامد، بدتر می گردد. استفراغ بیش از حد گلوی شما را آزرده و احساس ضعف و کم آبی بدن به شما دست می دهد

چگونه استفراغ را متوقف سازیم

مترجم: رزیتا ملکی زاده

حالت تهوع در واقع عارضه بسیار رنج آوری است. این شرایط حتی زمانی که به استفراغ بیانجامد، بدتر می گردد. استفراغ بیش از حد گلوی شما را آزرده و احساس ضعف و کم آبی بدن به شما دست می دهد. جهت کاهش احساس تهوع و استفراغ نکاتی که آورده می گردد را دنبال کنید. در بین هر مرتبه استفراغ کردن، اهمیت دارد که از مصرف هر نوع مواد غذایی جامد خودداری کنید به این دلیل که به هیچ اسم قادر به هضم آن نخواهید بود. در عوض بایستی هر چند وقت یکبار مقداری آب ولرم بنوشید. بعلاوه می توانید نوشیدنی انرژی زا مصرف کنید البته در صورتی که به بدنتان بسازد. استفراغ ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد که از آن جمله می توان به عادات غذایی ناسالم، سوء هاضمه، عوارض جانبی دارویی، تهوع ناشی از حرکت وسیله نقلیه، بارداری و غیره اشاره نمود. استفراغ مکرر قطعاً برای بدن ناگوار است، به این دلیل که می تواند فرد را دچار کم آبی بدن ساخته، او را ضعیف نموده و موجب بروز درد در ناحیه شکم و معده گردد.

در بچه ها کوچکتر، استفراغ ممکن است ناشی از وجود عفونت، تغذیه بیش از حد، سوء هاضمه، عدم تحمل لاکتوز یا سرفه باشد. در بزرگسالان این دلایل همراه با علل دیگری مانند زخم های گوارشی، بولیمیا یا پراشتهایی عصبی، مسمومیت، زیاده روی در خوردن، عفونتهای باکتریایی مانند سالمونلا، و حتی بارداری بعلاوه می تواند موجب بالا آوردن مواد غذایی گردد.

بیشتر بخوانید: سؤالات شایع در رابطه با تهوع و استفراغ زمان بارداری

در مواقع متعددی بروز استفراغ اجتناب ناپذیر است ـ در برخی موارد این شرایط پاسخ طبیعی بدن به مسمومیت غذایی یا ورم معده بوده به طوریکه محتویات آزار دهنده مصرف شده به وسیله دهان و حتی بینی با شدت بیرون آورده می شوند. چنانچه تنها یک مرتبه استفراغ رخ دهد، آن را به اسم شرایطی حاد و جدی در نظر نمی گیرند اما وقوع مکرر آن، نشان دهنده وجود یک بیماری جدی است که نبایستی نادیده گرفته گردد.

ذکر این نکته اهمیت دارد که استفراغ بیش از حد می تواند به کم آبی شدید بدن منجر گردد. بعلاوه ممکن است موجب بروز فتق یا پارگی مری شده که بسیار اورژانسی بوده بایستی بیمار را بلافاصله تحت عمل جراحی قرار داد. استفراغ مکرر در زنان باردار ممکن است به دلیل عارضه ای تحت اسم ﻫﻴﭙﺮاﻣﺰﻳﺲ ﮔﺮاوﻳﺪاروم یا استفراغ شدید حاملگی باشد که در آن فرد دچار عدم تعادل مواد معدنی و مایعات شده و تعیین شده است که این عارضه برای مادر و جنین کشنده است.

نکاتی جهت کنترل استفراغ

چنانچه به طور مداوم حالت تهوع دارید، آنگاه بایستی در یک مکان نشسته و یا بایستید و از حرکت کردن خودداری نمایید. حرکت و تقلا می تواند حالت تهوع شما را بدتر ساخته و موجب ایجاد استفراغ گردد.

در بین هر مرتبه استفراغ کردن، اهمیت دارد که از مصرف هر نوع مواد غذایی جامد خودداری کنید به این دلیل که به هیچ اسم قادر به هضم آن نخواهید بود. در عوض بایستی هر چند وقت یکبار مقداری آب ولرم بنوشید. بعلاوه می توانید نوشیدنی انرژی زا مصرف کنید البته در صورتی که به بدنتان بسازد.

یکی از درمانهای خانگی مؤثر جرعه جرعه نوشیدن نوعی نوشیدنی است که از مخلوط کردن عرق نعناع، آب زنجبیل، آب لیمو و عسل از هرکدام یک قاشق چایخوری تهیه می گردد.

در صورت تمایل به مصرف دارو، قرص های زنجبیل ممکن است به برطرف این عارضه یاری نماید. پزشکان داروهایی را برای بیماران مبتلا به استفراغ مزمن تجویز خواهند کرد.

اقدامات پیشگیرانه

کنترل بیماری تهوع ناشی از حرکت وسیل نقلیه

برخی افراد از این بیماری که نشانه اصلی آن استفراغ است رنج می برند. چنانچه فردی مبتلا به این عارضه است، احتیاج دارد که اقدامات مناسبی را حین سفر اتخاذ نماید. این اقدامات، مصرف دارو به جهت کنترل تهوع یا خودداری از مصرف غذاهای جامد تا زمانی که حالت تهوع و استفراغ فروکش نماید را شامل می گردد. حفظ آب بدن هم ضروری است.

مقابله با تهوع صبحگاهی

به زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی توصیه می گردد که از بلند شدن از رختخواب به محض بیدار شدن خودداری نمایند، به این دلیل که ممکن است برایشان حالت تهوع پیش آید. ایده آل است که برای مدتی در رختخواب دراز کشیده و اجازه دهند این حالت از بین رود. خوردن چند کراکر (بیسکویت بدون شکر) گندم پیش از بیرون آمدن از رختخواب می تواند به جهت برطرف حالت تهوع مفید باشد.

فشار نیاوردن به معده

از پرخوری کاملاً خودداری نموده و یک برنامه زمانی تعیین برای تمام وعده های غذایی خود را دنبال کنید. همیشه غذاهایی مصرف کنید که هضم آنها آسان باشد و یا دست کم تا زمان برگشت به حالت عادی این کار را انجام دهید. آهسته غذای خود را خورده و آن را کاملاً و به درستی بجوید.

شناسایی عوامل مسبب

برترین و ساده ترین روش برای کنترل بروز استفراغ، شناخت عوامل مسبب و دوری گزیدن از آنها است. از تمام چیزهایی که موجب بروز حالت تهوع در شما می گردد، خواه تنقلات یا میان وعده و یا حتی عطر مورد علاقه تان باشد به شدت دوری کنید.

آب بدن خود را همیشه حفظ کنید

ضروری است که حداقل هشت لیوان آب در روز مصرف کنید تا از کم آبی بدن جلوگیری گردد. مصرف آب میوه فکر خوبی است اما از مصرف میوه هایی که ماهیت اسیدی بالا دارند به اسم مثال گریپ فروت یا پرتقال خودداری کنید.

یاری به هضم

بلافاصله پس از صرف غذا دراز نکشید. به طور مستقیم نشسته و اجازه دهید غذای شما هضم گردد. در صورت امکان پس از صرف هر وعده غذایی، پیاده روی کوتاهی انجام دهید.

نکاتی که در این مقاله اسم شدف قطعاً در جلوگیری و کنترل و به حداقل رساندن اثرات استفراغ مفید فایده خواهند بود. با این حال، در صورتی که استفراغ برای مدت بیش از یک روز در بزرگسالان و بیش از نصف روز در بچه ها تداوم داشت، جای نگرانی دارد. چنانچه این شرایط همراه با کم آبی شدید بدن، گود افتادگی چشم، ضربان قلب شدید، تب بالا باشد، فرد را بایستی بلافاصله به پزشک رساند.

سلب مسئولیت: اطلاعات ارائه شده در این مقاله صرفاً جنبه آموزشی داشته و نبایستی به منظور جایگزین توصیه های پزشک متخصص در نظر گرفته گردد.

منبع مقاله :

برگرفته از سایت بازل

منبع: راسخون

به "چگونه استفراغ را متوقف سازیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه استفراغ را متوقف سازیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید