برترین نوشیدنی ها برای فصل تابستان

به گزارش وبلاگ مهدی، برای خنک شدن در روز های گرم تابستان با محبوب ترین نوشیدنی های اصیل ایرانی و طرز تهیه و خواص آن ها آشنا شوید.

برترین نوشیدنی ها برای فصل تابستان

به گزارش فارس، ما در کشورمان نه تن ها به خاطر تنوع فرهنگی غذا های متنوع بسیاری داریم؛ بلکه نوشیدنی های متنوع و دلچسبی هم داریم که خیلی از آن ها قدمتی دیرینه دارند و ما را یاد خانه مادربزرگ و دورهمی های خانوادگی می اندازند.

حتی در روزگاران قدیم به قدری این مساله پررنگ بوده که مکان هایی به نام شربت خانه ساخته بودند و در آن انواع نوشیدنی ها اعم از شربت ها و دمنوش ها را سرو می کردند.

اغلب نوشیدنی های اصیل ایرانی متشکل از عصاره های گیاهی هستند و خواص بسیاری برای سلامتی دارند. شما با توجه به ذائقه خود می توانید این نوشیدنی ها را به راحتی در خانه درست کنید و در کنار خانواده از نوشیدن شان لذت ببرید.

برای خنک شدن در روز های گرم تابستان با محبوب ترین نوشیدنی های اصیل ایرانی و طرز تهیه و خواص آن ها آشنا شوید.

شربت سکنجبین

شربت سکنجبین یکی از قدیمی ترین و لذیذترین نوشیدنی های تابستانی است که از ترکیب آب، سرکه، شکر یا عسل و عصاره نعناع درست می گردد. احتمالا با شنیدن نام سکنجبین یاد کاهو سکنجبین خوردن در روز های تابستان و حیاط خانه های قدیمی افتادید. شربت سکنجبین را هم می گردد به صورت شربت و نوشیدنی استفاده کرد هم می توان با کاهو خورد که اتفاقا این ترکیب محبوبیت زیادی هم دارد.

شربت سکنجبین طبع گرم دارد و برای برطرف تشنگی، تعدیل حرارت بدن، پاکسازی کبد و پاکسازی صفرا بسیار مفید است.

طرز تهیه شربت سکنجبین:

برای درست کردن این شربت آب را داخل قابلمه یا هر ظرفی که مدنظرتان است بریزید و روی شعله قرار دهید. شکر یا عسل را به آن اضافه نموده و به خوبی در آب مخلوط و حل کنید. حال عصاره نعناع را اضافه کنید.

در واقع به این منظور باید نعناع های تازه را بعد از شستن با نخ به هم ببندید که وقت جوشیدن از هم جدا و در شربت پخش نشوند، سپس در ترکیب آب و شکری که روی گاز می جوشد قرار دهید تا عصاره نعناع خارج گردد.

اجازه دهید روی حرارت کم شربت به غلظت مورد نظر برسد، شاید دو ساعت طول بکشد. سپس سرکه را اضافه کنید تا در شربت کمی جوش بخورد. در نهایت بگذارید شربت خنک گردد و آن را از صافی رد کنید. اگر دوست داشتید کمی خیار رنده شده هم به آن اضافه کنید. شربت را در یخچال بگذارید و هر بار با اضافه کردن اندازهی آب به شربت از نوشیدنی خوشمزه خود لذت ببرید.

شربت تخم شربتی

یکی از پرخاصیت ترین نوشیدنی های اصیل ایرانی تخم شربتی، ناجی روز های گرم تابستانی است. علاوه بر پراستفاده بودن این شربت در پذیرایی ها و مهمانی های تابستان، خیلی از افراد در سفره افطار هم حتما تخم شربتی را می گذارند؛ چرا که هم پرخاصیت است و هم تشنگی را برطرف می نماید.

البته که خواص این شربت فراتر از برطرف عطش و تشنگی است. این دانه های سیاه سرشار از فیبر، پروتئین، کربوهیدرات و چربی های ضروری هستند و برای بهره مندی از خواص آن توصیه می گردد که به صورت خام مصرف نشوند و دانه ها در آب خیسانده شوند. از جمله خواص تخم شربتی می توان به یاری به کاهش وزن، کاهش حرارت بدن، کنترل سطح قند خون، برطرف یبوست، درمان سوزش سر دل، تسکین سرفه و یاری به سلامت پوست و مو اشاره نمود.

طرز تهیه شربت تخم شربتی:

همان طور که گفتیم تخم شربتی زمانی بیش ترین خواص را دارد که در آب خیسانده گردد و بافتی ژلاتینی پیدا کند. به این منظور هر اندازه از تخم شربتی که مدنظرتان است (مثلا دو قاشق) را به مدت 20 الی 30 دقیقه در آب گرم بخیسانید تا کاملا پف نمایند و آنتی اکسیدان ها و آنزیم های گوارشی مفید آن ها آزاد گردد.

در یک قابلمه آب و شکر را بریزید و روی شعله بگذارید تا شکر کاملا حل گردد. به غلظت مورد نظر که رسید زیر گاز را خاموش کنید تا خنک گردد؛ سپس تخم شربتی، زعفران دم نموده و اندازهی آب لیموترش را هم به آن اضافه کنید.

شربت بهار نارنج

شربت بهار نارنج را می توان به جرات برترین نوشیدنی سنتی ایرانی دانست. در میان نوشیدنی های اصیل ایرانی عطر خوش شربت بهار نارنج مثل و مانند ندارد و خاصیت آرامش بخشی آن هم مثال زدنی است. این شربت را هم با عرق بهار نارنج و هم با شکوفه های درخت نارنج می توان درست کرد.

بهار نارنج با تاثیر بر سیستم عصبی باعث کاهش استرس می گردد و در درمان بی خوابی هم موثر است. بعلاوه برای برطرف میگرن و سردرد از آن استفاده می گردد. برای تقویت معده، تقویت سیستم ایمنی بدن، سلامت قلب و داشتن پوستی روشن و درخشان هم نوشیدن این شربت لذیذ پیشنهاد می گردد.

طرز تهیه شربت بهار نارنج:

برای درست کردن این شربت اندازهی شکوفه بهار نارنج را در آب جوش بریزید و اجازه دهید 20 دقیقه بجوشد. سپس آن را از صافی عبور دهید و به اندازه دلخواه عسل یا نبات اضافه کنید. بهار نارنج را می توانید از عطاری تهیه کنید یا در فصل بهار آن را تازه بچینید یا خریداری کنید. برای درست کردن این شربت می توانید از عرق بهار نارنج هم بهره ببرید.

شربت گلاب

استفاده از گلاب در طب سنتی بسیار توصیه شده و از زمان های قدیم تا امروز یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین نوشیدنی های اصیل ایرانی شربت گلاب است. شربت گلاب را هم می توانید به تنهایی میل کنید و هم می توان آن را با عرقیجات دیگر به صورت ترکیبی نوش جان کرد.

گلاب حاوی آنتی اکسیدان های قوی است و می توان از آن برای آرامش سیستم اعصاب مرکزی استفاده کرد. بعلاوه گلاب با وجود خواص ضدالتهابی برای پوست هم بسیار مفید است و به اسم محصول ضدپیری شناخته می گردد. سرعت بخشیدن به بهبود زخم ها، بهبود عملکرد مغز و درمان سردرد و درمان یبوست از دیگر خواص گلاب است.

طرز تهیه شربت گلاب:

برای درست کردن یک شربت گلاب مجلسی و خوشمزه ابتدا اندازه مناسب آب را در ظرفی بریزید و روی اجاق بگذارید تا جوش بیاید؛ سپس شعله را کم کنید، زعفران سابیده شده را به آب اضافه نموده، درب ظرف را بگذارید و 20 دقیقه صبر کنید تا زعفران دم بکشد و رنگ بیندازد.

حالا شکر و گلاب را هم به آن اضافه کنید و مداوم هم بزنید تا شکر حل گردد. بعد از این که شکر حل شد شعله را کمی زیاد کنید تا شربت به غلظت مناسب برسد. 10 دقیقه زمان بدهید کافیست. در این حین کف های روی شربت را بگیرید تا رنگش کدر نگردد. بعد از این که شربت خنک شد آن را داخل یخچال بگذارید.

شربت زعفران

این شربت خوش طعم و عطر یکی از نوشیدنی های اصیل ایرانی و در نشاط آوری زبانزد است. زعفران سرشار از انواع مواد معدنی، ویتامین های A، C، E و ویتامین های گروه B است و خواص درمانی زیادی دارد. مصرف شربت زعفران به کسانی که مدام دچار استرس و اضطراب می شوند توصیه می گردد؛ چرا که خواص ضدافسردگی دارد.

شربت زعفران بعلاوه برای تقویت سیستم ایمنی، حفظ سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به دیابت، جلوگیری از کم خونی، تقویت استخوان ها و کاهش نفخ شکم و درمان یبوست بسیار مفید است.

طرز تهیه شربت زعفران مجلسی:

اندازه مورد نظر از زعفران سابیده شده را داخل آب جوش بریزید تا حل گردد و رنگ بیندازد. از طرف دیگر شکر، آب و تکه های یخ را داخل مخلوط کن بریزید تا یخ ها خرد گردد و مواد ترکیب شوند. بعد از آن هر کدام از عرق های گیاهی که دوست دارید مانند گلاب یا عرق هل را به همراه زعفران داخل مخلوط کن بریزید و دوباره با هم مخلوط کنید. شربت شما آماده است.

شربت آبلیمو

شربت آبلیمو که یکی از نوشیدنی های اصیل ایرانی است؛ البته از آن جایی که سرشار از ویتامین C است و ویتامین C هم دشمن کروناست؛ این روز ها هم از نوشیدن شربت آبلیمو غافل نشوید.

شربت آبلیمو آنتی اکسیدانی بسیار قوی است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. لیمو حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، آهن، مهمیم و فیبر است و فرآیند هضم را بهبود می بخشد. جوانسازی پوست و کاهش چین و چروک، یاری به کاهش وزن، کاهش التهاب و کاهش عفونت های ویروسی از دیگر فواید شربت آبلیموست.

طرز تهیه شربت آبلیمو:

برای درست کردن شربت آبلیمو نصف لیوان آبلیمو، یک لیوان شکر (یا اگر دوست داشتید اندازه دلخواه عسل به جای شکر) و یک چهارم لیوان گلاب را با هم مخلوط کنید. سه یا چهار لیوان آب، بسته به اینکه می خواهید چقدر شربت شیرین باشد به آن اضافه کنید تا شربت آماده گردد. اگر دوست داشتید شربت آبلیموی شما زعفرانی و مجلسی گردد می توانید کمی هم زعفران دم کشیده به آن اضافه کنید.

شربت بیدمشک

از گیاه بیدمشک، عرق بیدمشک به دست می آید که ضمن خوش عطر بودن بسیار پرخاصیت است و می توان با آن یکی از لذیذترین نوشیدنی های اصیل ایرانی را درست کرد. شربت بیدمشک به اسم یکی از نوشیدنی های سنتی و محبوب شیراز هم معرفی می گردد.

بیدمشک دستگاه گوارش را تقویت نموده و اشتها را زیاد می نماید. بعلاوه طب سنتی بیدمشک را درمانی برای اسهال می داند. مصرف عرق این گیاه به افرادی که دارای قند خون بالا هستند هم توصیه می گردد؛ البته بدون شکر و هر گونه ماده شیرین نماینده. از دیگر خواص شربت بیدمشک می توان به تقویت قلب، آرامش بخش اعصاب، تسکین سردرد و پاکسازی کیسه صفرا اشاره نمود.

طرز تهیه شربت بیدمشک:

آب را داخل قابلمه ریخته و روی اجاق گاز بگذارید تا بجوشد. وقتی آب جوش آمد شکر را به آن اضافه کنید تا شکر در آب حل گردد. بعد از اینکه مخلوط آب و شکر را از روی شعله برداشتید و سرد شد، به اندازه دلخواه عرق بیدمشک به آن اضافه کنید؛ برای اینکه شربت خوشمزه تر و خوش عطرتر گردد در آخر اگر دوست داشتید اندازهی گلاب و زعفران دم نموده هم به آن اضافه کنید.

شربت خاکشیر

شربت خاکشیر یکی از معروف ترین شربت های خانگی است که به راحتی و با مواد مختلف می توانیم تهیه کنیم و همراه با وعده های غذایی به جای انواع نوشیدنی های مضر سرو کنید و از خوردن آن لذت ببرید. شربت خاکشیر یکی از شربت هایی که است از گرمازدگی فصل تابستان جلوگیری می نماید.

طرز تهیه شربت خاکشیر:

برای تهیه شربت خاکشیر بعد از اینکه خاکشیر را تمیز کردید، داخل پارچی بریزید و روی آن آب بریزید و بعد شکر را به آن اضافه کنید؛ اجازه بدهید شکر مدتی بماند و بعد آن را هم بزنید. تا شکر حل گردد، زمانی که حل شد گلاب و در صورت تمایل اندازهی آب لیمو ترش به آن اضافه کنید و تعدادی یخ داخل آن بریزید. شیرینی و ترشی شربت خاکشیر به ذائقه شما بستگی دارد.

منبع: فرارو

به "برترین نوشیدنی ها برای فصل تابستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "برترین نوشیدنی ها برای فصل تابستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید