2 مرداد؛ روز ملی فیزیوتراپی
روز ملی فیزیوتراپی | |
تاریخ | 2 مرداد |
علت نامگذاری | باز گرداندن حق تاسیس کلینیک های فیزیوتراپی به فیزیوتراپیست ها |
وبلاگ مهدی | سرویس عمومی - دوم مرداد را به مناسبت اینکه در چنین روزی استقلال فیزیوتراپیست های ایرانی برای تاسیس کلینیک فیزیوتراپی توسط وزارت بهداشت به رسمیت شناخته شد، روز فیزیوتراپی می نامند.
تاریخچه روز فیزیوتراپی
در سال 1351 هجری شمسی حق تاسیس کلینیک های فیزیوتراپی از فیزیوتراپیست ها سلب گشت و در سال 1378 در دوم مردادماه این حق دوباره به فیزیوتراپیست ها برگردانده شد و به این مناسبت روز دوم مرداد روز فیزیوتراپی در ایران نام گرفته و در این روز مراسم هایی برگزار می شود. البته روز جهانی فیزیوتراپی 17 شهریورماه مصادف با 8 سپتامبر است که در کشورهای مختلف جهان گرامی داشته می شود.
مختصری از تاسیس مدرسه عالی فیزیوتراپی در ایران
جایگاه خالی فیزیوتراپی در کنار سایر رشته های پزشکی و تخصصی و تلاش ها و تحمل پیشگامان این رشته سبب می شود فکر تاسیس اولین مرکز آموزش فیزیوتراپی شکل بگیرد.
سازمان بهداشت جهانی پیشنهاد ایران را برای تاسیس مرکز آموزش فیزیوتراپی پذیرفته و برای کمک به راه اندازی اولین مدرسه فیزیوتراپی کشور، خانم مارگارت جانسون را با مقداری تجهیزات اهدایی روانه ایران می نماید.
خانم م. جانسون با حضور در دانشگاه تهران و استفاده از امکانات آموزشی دانشکده پزشکی جلسات تاسیس و پذیرش دانشجو را آغاز می نماید و بالاخره بعد از ماه ها جلسات و صورت جلسه با کمک پیشگامان فیزیوتراپی در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران، اولین گروه از دانشجویان وارد رشته فیزیوتراپی می شوند و بدین ترتیب پس از مدتی مدرسه عالی فیزیوتراپی در ایران شکل می گیرد.
اولین رییس مدرسه عالی فیزیوتراپی در کشور را آقای دکتر ابراهیم چهرازی متخصص از فرانسه به عهده داشتند. دومین رییس مدرسه عالی فیزیوتراپی آقای دکتر منوچهر نواب متخصص طب فیزیکی از کشور فرانسه بودند که حضور ایشان در تکامل و تدوین برنامه ها نقش انکار ناپذیری را ایفا می نماید و به تدریج مدرسه عالی فیزیوتراپی به موسسه عالی توانبخشی و امروز به نام دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی تهران تغییر نام داده و فعالیت می نماید. بعد از گذشت چند سال در موسسه عالی توانبخشی رشته های کاردرمانی و گفتاردرمانی تاسیس شد.
بیشتر بدانید: آموزش انجام فیزیوتراپی در منزل
تعریفی از فیزیوتراپی
فیزیوتراپی (physiotherapy) شیوه ای از درمان بیماری ها و اختلالات عصبی - ماهیچه ای - اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان های الکتریکی، مانور های دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روش ها از ورزش، نور، پرتو های فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می شود. فیزیوتراپی حیطه ای از پزشکی بوده که هدف آن پیشگیری از بیماری ها، درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت است. فیزیوتراپی درمانی علمی بر اساس تحصیلات عالی و بالینی با قدمت طولانی است که همزمان با توسعه دانش پزشکی به یکی از ارکان درمان های نوین پزشکی تبدیل شده است.
فیزیوتراپیست کیست؟
فیزیوتراپیست متخصص حفظ و افزایش توانایی افراد در حرکت و فعالیت است. یک فیزیوتراپیست با دانش خود در مورد آنچه باعث حرکت در بدن می شود، تحرک و استقلال را برای بیماران به ارمغان می آورد و بسیای از مسائل ناشی از درد، ناتوانی های حرکتی، آسیب های ورزشی و شغلی، سالمندی و بی تحرکی را درمان می نماید.
هدف از فیزیوتراپی
با توجه به اینکه فیزیوتراپی در بسکمک از اختلالات و بیماری های دستگاه عصبی - عضلانی - اسکلتی کاربرد دارد، اهداف فیزیوتراپی با توجه به نوع بیماری یا اختلال زمینه ای متفاوت است. به طور کلی اهداف فیزیوتراپی ممکن است در ارتباط با موارد زیر باشد:
- کاهش دردهای عضلانی و مفصلی
- تسریع در فرایند ترمیم بافتی
- بهبود دامنه حرکتی (ROM) مفاصل
- جلوگیری از ضعف و آتروفی عضلانی
- تقویت عضلات
- افزایش انعطاف پذیری
- استقلال هرچه سریع تر بیمار جهت برگشت به فعالیت های روزمره
- بهبود فعالیت دستگاه تنفسی
- افزایش کارایی دستگاه قلبی-عروقی
- و …
مجله وبلاگ مهدی ضمن تبریک صمیمانه این روز به کلیه فیزیوتراپیست ها، آرزومند موفقیت هر چه بیشتر شما عزیزان در امر درمان و توانبخشی بیماران است.
منبع: setare.com