اگر نان سفید نخورید چه می گردد؟!
به گزارش وبلاگ مهدی، کنار گذاشتن نان های سفید از رژیم غذایی، فضای مناسبی را برای استفاده از نان های کامل سرشار از فیبر و دارای شاخص گلایسمیک پایین باز می نماید.
نان های سفید در دنیا تغذیه و رژیم غذایی سالم همواره بدنام بوده اند و متخصصان هم بار ها تاکید نموده اند که ما باید از نان های سبوس دار و کامل به جای نان های سفید استفاده کنیم.
شاید با دانستن پیامد های مثبت حذف نان سفید، نظرتان درباره مصرف نان های سفید تغییر کند. در ادامه این مطلب به فواید حذف این گروه از خوراکی ها اشاره خواهیم کرد.
1. خلق وخوی تان را تقویت می کنید: یکی از اولین پیامد های حذف نان های سفید از رژیم غذایی، تقویت خلق وخو و تغییرات مثبت در خلق وخوی کلی افراد است. یکی از مطالعات منتشرشده در American Journal of Clinical Nutrition هم نشان می دهد که وجود مقادیر زیادی از مواد غذایی دارای شاخص گلایسمیک بالا مانند نان های سفید در رژیم غذایی با مشکلاتی مانند افسردگی پس از زایمان مرتبط است.
به گفته متخصصان، حذف نان های سفید از رژیم غذایی و استفاده بیشتر از مواد غذایی دارای شاخص گلایسمیک پایین می تواند نوسانات خلقی را بهتر کند و علائم افسردگی را کاهش دهد.
2. احتمالا وزن تان کمتر می گردد: اگر دنبال کاهش وزن هستید، با استفاده از نان های سبوس دار به جای نان های سفید می توانید راحت تر به این هدف دست پیدا کنید. درواقع، استفاده از نان های سبوس دار و دیگر مواد غذایی سرشار از فیبر به جای نان های سفید، احساس سیری طولانی تری به وجود می آورد و کاهش وزن را راحت تر می نماید. برنج قهوه ای، کینوا یا سیب زمینی شیرین هم گزینه های جایگزین مناسبی برای نان های سفید هستند.
3. سطح قند خون را به تعادل می رسانید: نان های سفید سریعا هضم می شوند و درنتیجه می توانند نوسانات سریعی را در سطح قند خون به وجود بیاورند که با افزایش ناگهانی و سقوط سریع قند خون همراه هستند. بنابراین، کنار گذاشتن نان های سفید از رژیم غذایی، فضای مناسبی را برای استفاده از نان های کامل سرشار از فیبر و دارای شاخص گلایسمیک پایین باز می نماید.
استفاده دوره ای از همه انواع نان های سبوس دار و کامل می تواند احساس رضایتمندی شما از غذا خوردن را افزایش دهد و به کنترل قند خون یاری کند.
4. انرژی بیشتری خواهید داشت: اگر پس از خوردن نان های سفید همواره باید یکی دو ساعت چرت بزنید، یعنی وقتش رسیده است که حتما به جای آن ها از نان های سبوس دار بهره ببرید. با توجه به این که نان های سفید سریع تجزیه می شوند، پس از مصرف به طور ناگهانی انرژی محدودی را به وجود می آورند، اما این انرژی پایدار نمی ماند.
این درحالی است که استفاده از نان های سبوس دار هم با پدید آوردن انرژی بیشتر برای بدن همراه می گردد و هم از احساس خواب آلودگی در فواصل بین وعده های غذایی اصلی جلوگیری می نماید. هضم آهسته و تدریجی فیبر های نهفته در نان های سبوس دار، انرژی مطلوبی را برای مغز و دیگر قسمت های بدن فراهم می نماید.
5. کلسترول خون تان را کنترل می کنید: اگر در کاهش کلسترول خون و تری گلیسرید خون پیروز نیستید و به نتیجه نمی رسید، نان های سفید را از رژیم غذایی خودتان حذف کنید. درحالی که چربی های اضافی دریافت شده به وسیله رژیم غذایی می توانند در قالب کلسترول و تری گلیسرید در بدن ذخیره شوند، قند های اضافی دریافت شده از کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان های سفید هم چنین وضعیتی پیدا می نمایند.
بنابراین، استفاده طولانی مدت از نان های سبوس دار به جای نان های سفید می تواند به کاهش کلسترول تام خون و کلسترول بد خون یا LDL یاری کند.
منبع: سلامت
منبع: فرادید