طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل، سنتی و خوشمزه

به گزارش وبلاگ مهدی، خیلی ها فقط آش سبزی شیرازی را می شناسند اما آش رشته این شهر هم خاص است ولی چندان شناخته شده نیست. البته تفاوت کمی با آش رشته اصیل دارد. این آش رشته با تنوع حبوبات و گوشت و کلم برگ، خاص شده است. اگر دوست دارید آش رشته خود را به سبکی متفاوت تهیه کنید در ادامه طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل را بخوانید.

طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل، سنتی و خوشمزه

مواد لازم برای تهیه آش رشته شیرازی

  • حبوبات شامل عدس، لوبیا چشم بلبلی، ماش نیم لیوان
  • گوشت چرخ نموده 300 گرم
  • پیاز رنده 1 عدد
  • پیاز 2 عدد
  • رشته آش 250 گرم
  • کلم برگ یک چهارم
  • برگ چغندر سفید 3-4 عدد
  • سبزی آش (جعفری، گشنیز، ساقه پیازچه) نیم دسته میانه از هر سبزی
  • سیر 2-3 حبه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه آش رشته شیرازی

1. خیساندن حبوبات

اولین مرحله از طرز تهیه آش رشته شیرازی درست مثل طرز تهیه آش رشته اصیل این است که حبوبات را چند ساعت قبل از پخت در کاسه ای آب بخیسانید تا نفخ آن گرفته گردد.

2. پخت حبوبات

اکنون که حبوبات آماده هستند باید آن ها را داخل قابلمه مناسب بریزید و رویش آب بریزید. دقت داشته باشید که مقدار آب باید حداقل 2 بند انگشت از روی حبوبات بیشتر باشد. این حبوبات باید یک ساعت بعد از جوش آمدن با حرارت آرام بپزد.

3. آماده کردن سیر، پیاز و نعناع داغ

ضمناً پختن حبوبات برای تهیه آش رشته شیرازی، پیاز رنده شده و پیاز تزیین را به صورت جداگانه بدون روغن در ماهیتابه بریزید تا نرم گردد بعد روغن را اضافه کنید تا سرخ گردد. بعد گوشت را اضافه کنید و با نوک چنگال به قدری هم بزنید تا گوشت از هم پراکنده گردد بعد مواد را خارج می کنیم و نعناع را اضافه می کنیم. سیر را هم که خرد نموده اید در همین ظرف سرخ کنید تا سیر داغ شما هم آماده باشد.

4. اضافه کردن سبزیجات به حبوبات

وقتی حبوبات آش رشته شیرازی پخت دو برگ از برگ های چغندر را هم خرد نموده به همراه پیاز سرخ رنده شده، نمک، فلفل و ادویه به قابلمه حبوبات اضافه کنید و هم بزنید و در قابلمه را ببندید. بعد کلم و برگ های چغندر و سبزی آش را خرد کنید و به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید کمی بپزد.

5. اضافه کردن رشته و گوشت و سرو آش

اکنون که سبزی آش رشته شیرازی هم پخته نوبت آن است که رشته آش را اضافه کنید و بگذارید بپزد. وقتی رشته هم خوب پخت آش را بچشید تا اگر لازم بود به آن ادویه اضافه کنید. در نهایت گوشت را اضافه کنید و بگذارید آش بپزد و غلظت کافی پیدا کند. این آش خوشمزه را می توانید با پیازهای کاراملی سرخ شده خود در کنار سیر داغ و نعناع داغ تزیین کنید. نوش جان!

نکات تکمیلی طرز تهیه آش رشته

طرز تهیه آش رشته شیرازی هم درست مثل آش رشته اصیل زمان بر اما مجذوب کننده است که البته باید در زمان تهیه آن نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم کامل بدانید.

تنوع حبوبات آش رشته شیرازی

یکی از تفاوت های اصلی آش رشته شیرازی با آش رشته اصیل تفاوت در حبوبات است. در این آش می توانید به انتخاب خود از میان نخود، لوبیا سفید، عدس، ماش، لوبیا چیتی، لوبیا قرمز، لوبیا چشم بلبلی و گندم کوبیده شده انتخاب کنید و در این آش بریزید.

سبزیجات آش رشته شیرازی

دیگر تفاوت آش رشته شیرازی این است که در آن سبزیجات متفاوت استفاده می گردد. از جمله سبزیجات این آش می توان به کلم برگ، برگ چغندر سفید. جعفری، گشنیز، قسمت سبز تره فرنگی، ساقه پیازچه و کمی اسفناج اشاره نمود.

آشنایی با انواع آش رشته ایرانی

آش، بخصوص آش رشته یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که شاید مشابه اش را نتوانید در غذاهای ملل ببینید. این غذای خوشمزه هم درست مثل خیلی غذاهای دیگر در جای جای ایران به شکل های مختلف تهیه می گردد. همه چیز در خصوص آش رشته از تاریخچه تا انواع آن را در کتاب کاله مطالعه کنید.

منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل، سنتی و خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه آش رشته شیرازی اصیل، سنتی و خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید